Mainos

Vihriälän mieleen ei tullut esteellisyys taulukauppojen takia

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen entinen puheenjohtaja kiistää pyytäneensä Nuorisosäätiöltä kylpylämatkoja Viroon.

Jukka Vihriälän mukaan ainakin ensimmäiseen matkaan aloite tuli säätiön silloiselta asiamieheltä Jorma Heikkiseltä. Muut reissut olivat tapaamisten jatkumoa.

Heikkinen on aiemmin kertonut Vihriälän pyytäneen Tallinnan-matkoja ja halunneen kylpeä. Vihriälän mukaan kylpyajatuskin on tavallaan väärinkäsitys.

- Muistan sanoneeni, että mielellään sellaiseen hotelliin, jossa on kylpylä ja kuntoilumahdollisuus. Siis normaali uimahalli ja sauna, sanoi RAY:n hallituksen ex-pomo Vihriälä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Vanhat kaverukset Vihriälä ja Heikkinen ovat syytettyinä Nuorisosäätiöön ja RAY:hyn liittyvässä lahjusvyyhdessä. Molemmat kiistävät syytteet.

Haastehakemuksen mukaan Heikkinen lahjoi Vihriälää Viron-matkoilla ja ostamalla vaalitauluja. Vihriälää syytetään lisäksi virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Mies myi vaalitauluja muillekin järjestöille, jotka hakivat samaan aikaan avustuksia RAY:stä. Hän ei jäävännyt itseään niiden tukihakemusten käsittelyssä.

"Nyt tauluja ei tarvita"

Vihriälä myöntää taulukaupat ja sen, että niissä oli kyse vaalituesta.

Miehelle ei tullut edes mieleen, että kansanedustajaehdokkaan kaupankäynti voisi aiheuttaa esteellisyysongelmia. Hän jääväsi itsensä vain silloin, kun RAY:ssä puitiin sellaisten järjestöjen tukihakemuksia, joissa hän itse oli luottamusasemassa.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen kysyi Vihriälältä, tuliko tälle koskaan mieleen, kuinka soveliasta RAY:n hallituksen puheenjohtajan on pyytää järjestöiltä vaalitukea.

- Ei. Jälkeenpäin voisi olla viisas. Mutta ei tullut siinä vaiheessa.

Nuorisosäätiö oli suurin vaalitaulujen ostaja, muut järjestöt ostivat vain yksittäisiä kappaleita. Vihriälän mukaan säätiökään ei ollut mikään taulunostoautomaatti. Kerran Heikkinen oli sanonut, että nyt tauluja ei tarvita.

Toinen valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen puolestaan tiedusteli Vihriälältä, vaikuttiko asema RAY:ssä taulukappojen sujuvuuteen Nuorisosäätiön kanssa.

- Minun on mahdoton sanoa sitä.

Rikosjutun puinti jatkuu ensi viikkoon asti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.