Vihreiden Ohisalo syyttää kuntapäättäjiä leikkauslistoista, sormi osoittaa etenkin kokoomuksen suuntaan

8:33
Katso myös: Tällaisia matkustusrajoituksia Suomi ottaa nyt käyttöön – näin sisäministeri Maria Ohisalo kertoi uusista linjauksista torstaina.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kritisoi etenkin kokoomuslaisia kuntapäättäjiä, jotka monessa kunnassa ajavat leikkauksia aivan keskeisistä palveluista. Vihreiden mukaan nyt on huonoin mahdollinen hetki lomauttaa tai irtisanoa esimerkiksi opettajia.

– Monessa paikassa erityisesti kokoomuslaisten päättäjien sormet syyhyävät leikkauslistojen parissa, Ohisalo sanoi puoluevaltuuskunnan avauspuheessaan lauantaina.

Hän nostaa esimerkkinä monien kuntien joukosta Espoon, jossa toissa viikolla kokoomuslaisen johdon konsultilta tilatussa selvityksessä esitettiin rajuja leikkauksia.

– Pois joutaisivat lähikirjastot, kirjastoauto, pienet ryhmäkoot päiväkodeissa, pienet koululuokat, koulujen erikoispainotukset, Ohisalo listasi.

Espoon palvelut olivat selvityksen mukaan liian laadukkaita.

– Siis liian laadukkaita, miettikää, Ohisalo jyrähti.

68 kunnassa opettajia lomautettu tai irtisanottu

Ohisalon mukaan vihreiden ryhmä käveli tällä viikolla ulos Espoon neuvotteluista, koska ei suostu tinkimään näistä asioista.

Ohisalo kritisoi kokoomusta siitä, ettei se pidä veronkorotuksia vaihtoehtona edes silloin, kun eletään aivan poikkeuksellisia aikoja kuten nyt koronakriisin vuoksi. Vihreiden näkemyksen mukaan verojen korottaminen ei saa olla itsetarkoitus, mutta joskus se on välttämätöntä, jotta tarvittavat palvelut voidaan turvata.

Hän muistuttaa, että tälläkin hetkellä 68 kunnassa ovat käynnissä opetushenkilöstön lomautukset tai irtisanomiset.

–  Nyt ei ole oikea hetki jättää lapsia tuuliajolle ja päästää oppimiseroja repeämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja