Vihreiden Haaviston mukaan nykyiset ydinvoimalat on käytettävä loppuun – ministeri Tiilikainen hehkuttaa Suomen loistavaa tahtia uusiutuvan energian osalta

14:16

Tulevissa eduskuntavaaleissa yksi keskeisistä teemoista on ilmastonmuutos ja päästötön energia. 

Vihreiden puheenjohtajan Pekka Haaviston mukaan ydinvoiman käyttäminen on hidastanut investointeja uusiutuviin energialähteisiin.

– Se on hyvin selvää, että ne ydinvoimalat, joita meillä Suomessa on, sikäli kun voidaan turvallisesti käyttää, niin käytetään loppuun, Haavisto avasi vihreiden kantaa ydinvoimaan.

– Tänä päivänä on selvästi kannattavampaa tehdä  uusiutuvaa energiaa kuin ydinvoimaa.

Ympäristö- ja energiaministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo, että olemassa olevat voimalat kannattaa pitää käynnissä.

– Meillä on Suomessa kuitenkin loistava tahti päällä uusiutuvan energian osalta. Kivihiilestä luopuminen ja uusiutuvan tavoitteen nosto 50 prosenttiin, ne ovat EU:n mitassa aivan kärkiluokan asioita.

Eri puolilla maata on marsittu tänään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Helsingin ilmastomielenosoitukseen on ottanut osaa arviolta noin10 000 ihmistä, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä. Marssin kutsui koolle yli 30 kansalaisjärjestöä ja yhteisöä. Järjestäjien mukaan osallistujia oli jopa 20 000.

Kunnianhimoisempia ilmastotoimia vaatineet mielenosoittajat kokoontuivat iltapäivällä Senaatintorille. Sieltä mielenosoittajien kulkue suuntasi Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja