Mainos

Vihdoinkin hellettä! Katso viikon päiväkohtaiset ennusteet

Sää lämpenee vähitellen suurimmassa osassa maata heinäkuun lähestyessä.

Maanantaina on laajalti aurinkoista. Lapissa satelee jo aamulla ja iltapäivällä taivaalle muodostuu muuallakin kumpupilviä, joista kehittyy ukkoskuuroja varsinkin Pohjanmaalla.

Lämpötila kohoaa yleisesti pariinkymmeneen asteeseen, Lapin sateissa on viileämpää.

- Kaakossa on jo maanantaina pieni mahdollisuus kesän ensimmäisille helteille, mutta tiistaiksi lämpötilat hieman laskevat, kun matalapaine tuo Suomeen pilviä ja sateita. Lännessä voi jälleen ukkostaa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Tiistain sateet väistyvät ukkosineen keskiviikoksi Itä-Suomeen ja muualla maassa on enimmäkseen poutaista ja osaksi aurinkoistakin. Lämpötila on lähes koko maassa 15:n ja 20:n asteen välillä. Torstaina Suomeen vahvistuu heikko korkeapaineen selänne ja sää on poutaista pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

- Lämmintä ilmaa virtaa torstaina eteläisimpään Suomeen ja helleraja menee rikki ennusteiden mukaan. Lämmin, jopa helteinen sää jatkuu perjantaina etelässä, mutta pohjoisessa on loppuviikon ajan epävakaista ja viileää, toteaa Salojärvi.

Perjantain jälkeen etelässäkin lämpötila laskee, mutta edelleen ollaan varsin kesäisissä lämpötilalukemissa ja sää on poutaista ja aurinkoista.

 

 Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.