Mainos

Vielä lämpenee! Jopa +20 astetta ja viikon poutajakso

Sää poutaantuu ja lämpenee viikon aikana.

Tänään maanantaina on viikon kolein ja sateisin päivä. Huomenna tiistaina sateet jo vähenevät, mutta sadekuuroja tulee edelleen idässä ja kaakossa. Virtaus käy yhä pohjoisesta, joten lämpötilat ovat laajalti 10-15 asteessa.

Keskiviikkona sää alkaa kuitenkin lämmetä ja poutaantuu koko maassa, kun korkeapaine saapuu meille lännestä. Keskiviikon pilvisyys on vielä mysteeri, osassa maata voi olla jo selkeä päivä, mutta pilviharsoakin voi olla. Lämpötilat kohoavat myös pohjoisessa.

– Torstaina ollaan yli 15 asteessa lähes koko maassa, Länsi-Suomessa voi olla jopa 20 astetta. Tämän hetken ennusteen mukaan poutaa on ainakin sunnuntaihin asti, pääasiassa on aurinkoista säätä. Kun syksy etenee, pilvilauttaa on kuitenkin enemmän, joten kaikkialla pilvet eivät enää välttämättä lähde auringon vaikutuksesta, sanoo MTV uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.


Viikonloppuna ollaan laajalti 15-18 asteessa ja 20 asteen tienoillekin voidaan yltää jossain. Yöt ovat kuitenkin kylmiä. Loppuviikolla voidaan öisin käydä alle viidessä asteessa, pohjoisessa voi olla pakkasta.

– Eihän tämä nyt enää kovin kesäistä ole, mutta päivisin on vuodenaikaan nähden lämmintä. Yöt ovat viileitä, joten vuorokauden keskilämpötila ei tule olemaan kovin korkea, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.