Mainos

Vihdin uusi muistamiskäytäntö kummastuttaa sosiaalisessa mediassa – miksi Jani Sievinen ei ole mukana? Kunnanjohtajan mukaan kyse on väärinkäsityksestä

Vihdin uusi muistamiskäytäntö on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä. Kunnanjohtajan mukaan kyse on pitkälti väärinkäsityksestä.

Vihdin kunta avasi lokakuussa Etelä-Nummelaan Menestyjien puiston. Uudella muistamiskäytännöllä kunta haluaa muistaa henkilöitä, jotka ovat tuoneet kyseisenä vuonna Vihdille suurta valtakunnallista julkisuutta. Palkinnoksi heille istutetaan puu Menestyjien puistoon.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksi niin moni menestynyt vihtiläinen on jäänyt ilman puuta uudessa Menestyjien puistossa.

Hämmennystä herättää etenkin se, miksi maailmanmestaruuden voittanut uimari Jani Sievinen on jäänyt ilman puuta.

– On käsittämätöntä. Ei kukaan muu enempää ole Vihtiä kartalle nostanut kuin Jani Sievinen, ihmetellään vihtiläisten Facebook-ryhmässä.

Uusia puita istutetaan vuosittain

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerolan mukaan sosiaalisen median kohu on seurausta pitkälti väärinkäsityksestä.

Koska muistamiskäytäntö on otettu käyttöön vasta tänä vuonna, pääpaino muistamisessa on aina kuluvan vuoden menestyjissä. Hänen mukaansa ainoastaan erityispäätöksellä voidaan muistaa juhlavuotena historiamenestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta.

Eerolan mukaan uusia puita tullaan istuttamaan jatkossa vuosittain. Kuluvan vuoden menestyjien lisäksi tullaan muistamaan myös aiempina vuosina menestyneitä vihtiläisiä.

– Tarkoituksena on, kun käytäntöä jatketaan, niin palkitsemme aiemmin menestyneitä vihtiläisiä jatkossakin.

Siitä Eerola on varma, että myös Jani Sievinen tulee saamaan oman puun puistoon.

– Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Jani olisi menestyneimpiä urheilijoita, joka on Vihdistä lähtenyt. Olen varma, että Jani tulee tulevaisuudessa saamaan oman puun.

– Vihdistä löytyy paljon menestyjiä sekä historiasta että nykypäivästä. On ymmärrettävää, että kaikille ei voi kerralla istuttaa puuta. Meillä on positiivinen ongelma menestyjien paljoudessa, Eerola sanoo.

Kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan

Eerola on pahoillaan siitä, että kunta ei ole onnistunut viestittämään istutuskäytännöistä riittävän selkeästi.

– Emme ole onnistuneet selkeästi viestittämään, että tarkoituksena on jatkaa käytäntöä joka vuosi ja pääpaino on kuluvan vuoden menestyjissä.

– Historiamenestyjien osalta tulee muistaa, että heitä on aikoinaan silloisten muistamiskäytöntöjen mukaan jo muistettu, Eerola täsmentää.

Tämän vuoden puiden istutuksesta päätettiin viranhaltijamenettelyllä. Eerolan mukaan kuntalaisia halutaan jatkossa osallistaa paremmin.

Jatkossa kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä menestyneet vihtiläiset tulevat saamaan oman puunsa puistoon.

–Se mitä tästä on opittu, on varmasti se, että jatkossa osallistamme kuntalaisia yhä enemmän, Eerola lupaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja