Vihaatko siivousta? Tee edes nämä välttämättömimmät asiat kodissasi

Siivouksen ei tarvitse olla epämiellyttävää puuhaa. Kun pidät kodin edes suhteellisen siistin näköisenä, olosikin on parempi eikä sinun tarvitse tehdä myöhemminkään suursiivouksia.

Vaikka kodin siivous olisi vihoviimeinen asia, jonka haluaisit tehdä, kannattaa muistaa, että siistin oloisessa kodissa myös olosi tuntuu paremmalta. Kaaos ja sekasotku ahdistavat eikä sotkuisessa kodissa saa oikein mitään aikaiseksi. Kokeile seuraavia vinkkejä ja kotisi pysyy siistinä – ja mielialasi korkealla!

Ota sotku haltuun: Sotkulla ja epäjärjestyksellä on tapana vain kerääntyä ja pian kotisi näyttää entistä sotkuisemmalta. Tämän vuoksi sinun täytyy ottaa tilanne haltuun ennen kuin tilanne on niin paha, ettet yksinkertaisesti usko kykeneväsi enää palauttamaan järjestystä – etkä sitä silloin myöskään tee. Pienet rutiinit tekevät suuren eron: ripusta takkisi naulaan heti kotiin tullessasi, pidä kengät omilla paikoillaan ja lajittele posti heti. Nämä asiat vievät elämästäsi vain sekunteja, mutta estävät monta päänsärkyä.

Ota selvää, miten paikat puhdistetaan: Tiedätkö esimerkiksi, miten pidät bakteerit poissa suihkustasi? Luultavasti et. Käytetyt höylät, hohkakivet ja pesusienet keräävät paljon pöpöjä. Puhdista höylät esimerkiksi valkoisella etikalla, hohkakivet kuumalla saippuavedellä ja pesusienet mikrossa: liota sieni vedessä ja laita mikroon kuumalle lämpötilalle 1–3 minuutiksi, kunnes se se alkaa höyrytä. Tee nämä ja muut vastaavat puhdistustoimenpiteet säännöllisesti, ettet joudu elämään bakteerien keskellä.

Huomioi kylpyhuoneen pöpöpesä: Muista, että vessanpöntön huuhtelunappi on täynnä käsistäsi tulleita pöpöjä. Muista siis putsata myös nappi aina kylpyhuoneen siivouksen yhteydessä – mieluiten useamminkin!

Tee kylppärille minuuttisiivous: Koskaan ei voi tietää, milloin vieraat saapuvat yllättäen ja epäsiisti kylpyhuone tai vessa on ehkä pahinta, mihin vieraasi voivat luonasi törmätä. Pidä siis kylppäristä huoli ja tee sille aika ajoin – ja erityisesti silloin, kun vieraat ilmoittavat tulostaan – minuutin pikasiivous.  Ota talouspaperia ja ikkunanpesuainetta ja suihkuta puhdistusainetta vessanpöntölle, lavuaariin ja peileihin ja pyyhi puhtaaksi. Saat kaikki supersiivouksen vaikutukset minimaalisella vaivalla.

Tiskaa: Likaiset astiat lavuaarissa tekevät muuten siististä keittiöstä heti epäsiistin näköisen. Tiskaa siis astiat heti käytön jälkeen tai laita pesukoneeseen. Älä päästä astiakasoja kertymään.

Petaa sänky: Petaamaton sänky tekee koko makuuhuoneesta sotkuisen näköisen. Vieraasi saavat sinusta vähällä vaivalla siistin ihmisen kuvan, kun sänkysi on pedattu. Myös itse viihdyt makuuhuoneessasi paremmin, kun se on siisti ja tulet huomaamatta pitäneesi muutenkin parempaa huolta makuuhuoneesi viihtyisyydestä. Jos päiväpeittosi on lattialla, saatat huolettomammin jättää myös vaatteet juuri sinne, missä ne riisuitkin.

Osittainen lähde: Cosmopolitan.com.au

Katso myös Hullut hamstraajat:

Lue myös:

    Uusimmat