Vierailitko vasta Pirtukirkossa tai Jounin kaupalla? Ylläkseltä levinnyt useita koronatartuntoja eri puolille Suomea

Eri puolilla Suomea on todettu tähän mennessä yhteensä 26 koronatartuntaa, jotka on saatu Ylläkseltä 14.–25. syyskuuta, kertoo THL.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tartunnat ovat levinneet Pirtukirkossa, Äkäshotellissa ja Jounin kaupalla.

Ylläkseltä tartunnan on saanut 26 henkilöä 14 eri paikkakunnalta.

– Jos olet oleillut Ylläksellä 14.–25. syyskuuta ja sinulle ilmaantuu koronaan sopivia oireita, hakeudu testiin, THL:n tiedotteessa kehotetaan.

Lisäksi muistutetaan, että jos Koronavilkku-sovellus on ilmoittanut mahdollisesta altistumisesta, niin on syytä tehdä oirearvio tai olla yhteydessä terveydenhuoltoon.

– Tartuntojen estämiseksi on nyt tärkeää huolehtia hygieniasta ja pitää turvavälejä. Jos turvaväliä ei voi pitää, on tärkeää käyttää kasvomaskia sisätiloissa ja julkisissa kulkuneuvoissa, infektiolääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä sanoo.

Myös Jounin kaupan yrittäjä Sampo Kaulanen ja hänen vaimonsa ovat kertoneet kaupan Facebook-sivulla julkaistulla videolla kaupassa todetusta koronatartunnasta.

– Valitettavasti meillä on todettu kaupalla Covid19-tapaus. Nyt viranomaisten johdolla jäljitetään tartuntaketjua/-ketjuja. Meidän kaikki mahdollisesti altistuneet työntekijät ovat karanteenissa ja kaupalla suoritetaan extra desifionti. Tämä tulee vaikuttamaan kaupan aukioloaikohin ensi kuun osalta! videon kuvatekstissä kerrotaan.

Juttua päivitetty kello 17.45: Lisätty tieto Jounin kaupan Facebook-päivityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja