Mainos

Vieraassa pöydässä valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi

Vuoden kristilliseksi kirjaksi on valittu Pekka Yrjänä Hiltusen Vieraassa pöydässä: vastapäätä Buddhaa ja Kristusta. Palkintoraati kiitti kirjaa erityisesti sen ajankohtaisuudesta. Suomen lähetysseuran kustantamassa kirjassa Hiltunen käsittelee paitsi kristinuskoa myös sen suhdetta muihin uskontoihin. Voittaja sai palkinnoksi 12 000 markkaa.

Palkintoraadin puheenjohtaja metropoliitta Leo sanoo perusteluissaan, että kolmannenkin vuosituhannen alkaessa kristityt ovat vielä liian usein muukalaisia toisilleen. Läheisyyttä ja yhteisyyttä kuitenkin etsitään, vaikka muukalaisten rakastamisessa kansoilla onkin vielä oppimista. Yleisöäänestyksen voitto meni Lennart Koskisen, Torsti Lehtisen ja Wille Riekkisen Ilmestyskirja-teokselle. Toiseksi sijoittui Martti Lindqvistin Surun tie ja kolmanneksi Yrjö Sariolan Kipua ja siunausta.

Metropoliitta Leon lisäksi palkintoraatiin kuuluivat kouluneuvos Kirsti Mäkinen, näyttelijä Eeva-Maija Haukinen, kansanedustaja Markku Laukkanen ja viime vuonna kilpailun voittaneen kirjan tekijä, toimittaja Tertti Lappalainen. Kilpailun järjestää Kristilliset kustantajat ry.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.