Videot näyttävät: Ukrainalaissotilaat otetaan Hersonin vapautetuissa kylissä vastaan halauksin

Ukrainalla luvassa vaarallinen paluu Hersoniin:"Kaupunki on todennäköisesti täynnä räjähteitä" 3:51
Katso myös: Ukrainalla luvassa vaarallinen paluu Hersoniin: "Kaupunki on todennäköisesti täynnä räjähteitä."

Ukrainan vapauttamissa kylissä ja kaupungeissa on nostettu Ukrainan lippuja salkoon ja otettu sotilaita vastaan halauksin.

Ukraina on kertonut vallanneensa takaisin yli kymmenen kylää ja kaupunkia viimeisen vuorokauden aikana Hersonin alueella Etelä-Ukrainassa.

Sosiaalisessa mediassa kiertää videoita, joissa vapautettujen kylien ja kaupunkien asukkaat ottavat tunteikkaasti vastaan ukrainalaissotilaita. 

The Guardian julkaisi Ukrainassa vapaaehtoisena sotivan britin Macer Giffordin tviittaaman videon, jossa hän muiden sotilaiden kanssa kohtaa hersonilaisia halauksin.

– Kuten sadat tapaamamme ihmiset, myös me olimme tunteiden ja väsymyksen vallassa. Taistelimme kovaa ja nopeasti. Tässä on tulos, onnellisia kasvoja, Gifford kirjoittaa Twitterissä.

Valkovenäläinen oppositiomedia Nexta julkaisi Twitterissä videon Bruskynsken kylästä, jossa paikalliset tapaavat sotilaita. Nextan mukaan yksi paikallisista kertoo videolla venäläisten tappaneen kuusi kyläläistä, joista yhtä ei ole vielä löydetty.

Euromaidan Pressin julkaiseman twiitin videolla Hersonin alueen asukkaat vilkuttavat ohittaville ukrainalaissotilaille.

Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Gerashchenko jakoi Twitterissä videon takaisin valloitetusta Stanislavista, jossa sotilaat nostivat Ukrainan lipun salkoon.

– Nämä videot ovat niin tunteellisia. Ihmiset laulavat meidän ukrainalaista kansallislauluamme, Gerashchenko tviittaa.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti torstaina Venäjän joukkojen vetäytymisen Hersonista alkaneen. Ukrainalaiset ovat suhtautuneet skeptisesti vetäytymiseen, mutta muun muassa Yhdysvaltojen asevoimien komentaja Mark Milley kertoi CNN:n mukaan Yhdysvaltojen havainneen alustavia merkkejä Venäjän vetäytymisestä. 

Ukraina on viikkojen ajan lähestynyt Hersonia. Ukrainan armeijan komentaja Valeri Zaluzhni kertoi torstaina Telegramissa joukkojen edenneen noin 36 kilometriä Venäjän miehittämällä Hersonin alueella lokakuun alun jälkeen.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat