Videokokous jatkuu: EU-maiden johtajat pohtivat yhteisen turvallisuuspolitiikan vahvistamista

Kaksipäiväinen videokokous jatkuu tänään.

EU-maiden johtajat jatkavat tänään videohuippukokoustaan keskustelemalla EU:n yhteisen puolustus- ja turvallisuuspolitiikan kehittämisestä. Johtajat pohtivat sitä, miten EU pystyisi vahvistamaan kykyään vastata erilaisiin turvallisuusuhkiin.

Huippukokouksia johtava Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel on toivonut, että keskustelua käytäisiin erityisesti kyberhyökkäyksistä ja hybridiuhista.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg osallistuu kokouksen alkuun ja keskustelee johtajien kanssa EU:n ja Naton yhteistyöstä.

Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Koronatoimet esillä eilen

Videohuippukokous alkoi eilen, ja johtajat kävivät silloin läpi koronatilannetta, rokotetuotannon vauhdittamista sekä rajoitustoimia viruksen leviämisen estämiseksi.

Marin kertoi, että rokotetuotannon ongelmat nousivat esiin monen johtajan puheenvuoroissa. Euroopan rokotevalmistuskapasiteettia tulisi Marinin mukaan vahvistaa myös tulevaisuuden varalle.

–  Tämä ei välttämättä ole yhden kierroksen kokonaisuus, vaan on mahdollista, että tulevaisuudessa tulemme tarvitsemaan rokotteita säännönmukaisesti joko uusien varianttien vuoksi tai sen vuoksi, että tulemme tarvitsemaan kenties vuosittaisia rokotuksia, Marin sanoi kokousillan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja