Mainos

Video: Voltti, jota muut eivät uskalla tehdä – särkisalolainen Sebastian matkalla maailman parhaaksi motocrosstaituriksi

2:02

Särkisalolaisen maatilan koivikosta kuuluu moottoripyörän kiihdytys, sitten on muutama sekunti hiljaista ja hiekkakummun takaa ilmestyy taivaalle motocross-pyörä, jonka perässä leijailee mies.

Hän on Sebastian Westberg, freestyle motocross-taituri, matkalla maailman parhaaksi. Sebastian laskeutuu ilmassa pyörän satulalle ja pyörä tupsahtaa hiekkaan pehmeästi. Uusi kiihdytys, hiekka lentää ja Sebastian on kadonnut hiekkavallin taakse. Hetken kuluttua hän ilmestyy taas taivaalle, tällä kertaa ylösalaisin.

– Suomessa ei ole kuin pari tyyppiä, jotka osaavat tehdä voltin takaperin. Mutta minulle se on aika perusjuttu, eteenpäin on mentävä, sanoo Sebastian ja kiihdyttää uudestaan rampille.

Voltti etuperin, ensimmäisenä Suomessa

Viime viikolla Sebastian heitti pyörällään voltin etuperin. Hänen veljensä Oskar oli paikalla ja sai sen kuvattua. Sebastian halusi julkistaa videon MTV:een uutisten kautta, koska siellä tempun näkevät myös sellaiset ihmiset, jotka eivät ole kuulleetkaan freestyle motocrossista.

Omien some-kanaviensa kautta Sebastian levittää videon maailmalle ja hän tietää, että alan harrastajat alkavat välittömästi tutkia videota ruutu kerrallaan. Maailmalla on vain muutama freestyle-taituri, joka on uskaltanut tehdä voltin etuperin.  

– Tämä on lajin brändäystä, sitä minä tässä teen, nauraa Sebastian ja taas hän on kadonnut rampille.

Isot areenat

Sebastianin kesä on hurjaa kiertämistä esityksestä toiseen. Suurin areena toistaiseksi on ollut Espanjassa.

– Siellä oli yli 20 000 katsojaa ja tuntui hyvältä ajatella, että hyvinhän minä pärjään täällä, maalaispoika Särkisalosta. Kilpakumppaneilla oli huippusponsorit, minulla vain paikallisen maansiirtoyrittäjän tarra lokasuojassa.

– Silti olen jo nyt maailman kahdentoista parhaan freestylekuskin joukossa, kertoo hikinen Sebastian ennen kuin hän tekee sen taas – katoaa Kawasakillaan rampille ja singahtaa taivaalle.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.