Video: Viktor, 17, on kympin poika – huippuoppilaan vinkit koulumenestykseen

Viktor paljastaa huippuarvosanojen salat 1:19

Viktor Paulisella, 17, ei ole pelikonsolia eikä älypuhelinta. Hän viettää aikansa opiskelemalla ja urheilemalla. Viktor on kympin oppilas, kasvissyöjä ja menestyvä karateka. Miten tämä on mahdollista?

Viktor Paulinen saapuu touhukkaana Helsingin Ressun lukion toisen kerroksen aulaan sylissään pahvilaatikollinen uunituoreita kirjoja. 17-vuotias moniosaaja päätti kirjoittaa kirjan siitä, miten kympin oppilaaksi voi tulla kuka tahansa, tai ainakin miten kannattaa päivänsä käyttää, jotta koulumenestys paranee.

– Aikatauluttamalla se oikein, Käyttämällä almanakkaa, kalenteria. Suunnittelemalla jokainen minuutti omasta päivästä ja olen itseasiassa kasvissyöjä, joka auttaa erittäin paljon. Se auttaa jaksamaan tosi hyvin.

– En tuhlaa aikaa, vaan käytän sitä hyödylliseen tekemiseen.

Pelikonsoli sai kyytiä

Älypuhelinten ja pelien aikakaudella Viktor on myös oman tiensä kulkija.

–En ole ikinä oikein pelannut. Mulla oli toisella luokalla sellainen vanha Xbox ja se meni rikki. Päätin, että joo ei pelata. En edes katso tv:stä kun jalkapalloa.

Viktor puhuu suomen lisäksi venäjää, kiinaa, ranskaa, saksaa ja ruotsia. Hän harrastaa myös ahkerasti karatea.

– Kannattaa urheilla, se auttaa jaksamaan. Samoin uni.

Hyväksi yöunen mitaksi Viktor arvioi 7-8 tuntia.

Läksyihin reilusti aikaa

Samalla kun kanssaopiskelijat selaavat metrossa älypuhelinta, Viktor kaivaa repustaan esiin läksykirjat. Huolellinen läksyjen teko on yksi avain koulumenestykseen.

– Riippuu päivästä, niihin voi mennä pari tuntia, mutta kahdeksankin. Riippuu kuinka tiukka on aikataulu.

Läksyihin panostettu aika näkyy koetuloksissa.

– Huonoin numero kokeissa on ollut 9+, mutta sitä ei ole tapahtunut kuin pari kertaa yläasteella, Viktor muistelee.

10+ eli miten saada erinomaisia arvosanoja

Viktorin koulumenestyksen salaisuudet ovat nyt päätyneet kirjaksi, jossa on konkreettisia esimerkkejä vaikkapa koevastausten rakenteesta. Idea kirjasta kypsyi hiljalleen.

– Jostain se vain tuli. Mun äiti kyllä inspiroi mua ja sanoi, että jos on saavuttanut jotain hyvää, niin se olisi hyvä jakaa. Niin päätin sitten tehdä tämän kirjan.

Lukion jälkeinen aika on Viktorilla vielä harkinnassa. Ensin läpäistään kirjoitukset parhain arvosanoin. Jatkokirjojakaan ei ainakaan vielä ole suunnitteilla

– Edetään kirja kerrallaan ja katsotaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat