Video: Tältä näyttää vuoden lyhyin ja pisin päivä rinnakkain – "Oli hauska nähdä kuinka pimein päivä eroaa valoisimmasta"

3:00

Helsinkiläinen Aapo Puskala halusi havainnollistaa videolla, miltä näyttää vuoden lyhyin ja pisin päivä rinnakkain.

Aapo Puskala kuvasi videot kotinsa ikkunalaudoilta kolmeen eri suuntaan kesä- ja talvipäivänseisauspäivinä ja liitti ne yhdeksi videoksi.

Videot on kuvattu Helsingin Rautatientorin suuntaan, toinen Kaisaniemen altaan suuntaan ja kolmas Kaisaniemen puistosta Hakaniemen suuntaan.

Puskala kuvasi jokaista kohdetta kokonaisen vuorokauden ja nopeutti videoita niin paljon, että niistä kustakin tuli minuutin mittainen video.

Kesäpäivänseisausvideo kuvattiin 21. kesäkuuta, jolloin päivän pituus Helsingissä oli 19 tuntia 3 minuuttia. Talvipäivänseisausvideo puolestaan kuvattiin 21. joulukuuta, jolloin päivän pituus oli 5 tuntia 49 minuuttia. Pisin päivä on siis Helsingin korkeudella yli kolminkertainen lyhimpään verrattuna.

– Minua on pitkän aikaa kiinnostanut tehdä time lapse -videoita, eli videoita, joissa aikaa on nopeutettu hyvin reippaasti. Usein niitä tehdään muutaman tunnin mittaisina, jolloin aika tiivistetään minuuttiin tai pariin. Minua kiinnosti enemmän erittäin pitkien videoiden teko, siis esimerkiksi kokonainen vuosi, Puskala kertoo.

Seuraavana suunnitelmissa kuvata vuosi

Puskalan mukaan pitkiin videoihin kuvia tarvitaan paljon, ja siksi kuvaamiseen sopii vain kameroiden kiinteä asennus.

– Koska kotoani on aika hyvät maisemat ja ylläpito on helppoa, laitoin kamerat kotiini ikkunan ulkopuolelle, jolloin ikkunan heijastukset eivät häiritse.

Puskalan kamerat ovat olleet nykyisillä paikoillaan toukokuusta 2017 lähtien.

– Kun vuoden pimein päivä koitti niin minulle tuli mieleen, että olisi hauskaa nähdä, kuinka se eroaa vuoden valoisimmasta päivästä. Silloin oivalsin, että minullahan on molempien päivien kuvia tallessa.

Seuraavana Puskalan suunnitelmissa on tehdä kokonaisen vuoden video niin, että hän ottaa joka päivä kuvan kello 12.

Katso yllä olevalta videolta, miltä lyhimmän ja pisimmän päivän ero näyttää kolmessa eri kohteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja