Mainos

Video: Poliisi puolustaa kiinniottoa Fennovoima-mielenosoituksessa – silminnäkijät pitävät aiheettomana

Fennovoimaa vastustavassa mielenosoituksessa nähtiin myös virkavallan voimankäyttöä, kun poliisi otti kiinni yhden mielenosoittajista.

Poliisi oli pyytänyt mielenosoittajia laskeutumaan alas valtioneuvoston linnan portailta ja ylätasanteelta. Protestoijat noudattivat poliisin käskyjä hitaanlaisesti ja jo tässä vaiheessa poliisi vauhditti laskeutumista tuuppimalla mielenosoittajia.

Tilanne kärjistyi, kun poliisi otti kiinni yhden rummunsoittajista. Silminnäkijöiden mukaan hän ei ollut tehnyt mitään provosoidakseen poliisia.

– Poistuimme rappusilta kun meidän piti, ja sitten poliisi yht'äkkiä niputti yhden mielenosoittajan, joka rummutti rumpua. Siihen ei ollut minkäänlaista syytä, kertoo paikalla ollut toinen mielenosoittaja. 

– Näin tapahtuneen. Yksi rumpuryhmän jäsenistä napattiin kesken rummutuksen ja pistettiin maijaan. En mä sille mitään syytä näe, sanoo toinen.

Paikalla oli myös yhteiskuntatieteilijä Olli Tammilehto.

– Poliisi aivan syyttä ja laittomasti pidätti yhden ihmisen, ei poliisilla ole oikeutta mielivaltaisiin pidätyksiin Suomessa ainakaan toistaiseksi. Suomalaiset ovat taistelleet sen puolesta, että olisi mielenosoitusvapaus. Nyt sitä ilmeisesti ydinvoiman ohella viedään, Tammilehto kuvaa  näkemäänsä tilannetta. 

Poliisin mukaan kiinniotto oli tarpeen tilanteen rauhoittamiseksi.

– Siinä valtioneuvoston linnan portailla oli mielenosoittajia, ja heitä pyydettiin useampaan kertaan poistumaan poliisin, mutta myös järjestäjän toimesta. Rummuttava ryhmä ei siitä sitten poistunut ja se poistettiin portailta ja yksi henkilö tässä yhteydessä otettiin kiinni, sanoo operaation yleisjohtaja komisario Jari Friman.

Miksi vain yksi otettiin kiinni?

– Tällaisissa tilanteissa usein vaikutus tapahtuu sillä, että yksi otetaan kiinni ja aina ei ole mahdollisuuttakaan ottaa koko ryhmää kiinni. Tällä kertaa riitti, että otettiin yksi ihminen kiinni. 

Oliko kiinniotto perusteltu?

– Kyllä uskoakseni tilannejohtaja siellä on tehnyt aivan oikean ratkaisun, Friman sanoo. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.