Video: Pohjois-Koreassa näyttävä rakettien laukaisuharjoitus

Pohjois-Koreassa näyttävä rakettien laukaisuharjoitus 1:09

Pohjois-Korean televisio on julkistanut videokuvaa, jossa maan johtaja Kim Jong-un nähdään johtamassa sotilaallista harjoitusta.  

Harjoituksessa testattiin uutta rakettien laukaisujärjestelmää. Kyseessä oli kolmas kerta tänä vuonna, kun Pohjois-Korea laukaisee lyhyen kantaman ammuksia.

Harjoituksen paikkaa ei kerrottu, mutta sen on päätelty tapahteen maan itärannikolla. Myöskään ajankohtaa ei ole ilmoitettu, mutta Etelä-Korean median mukaan laukaisutestit olisi järjestetty viikko sitten.

Pohjois-Korea on pääsiäisen aikana julkaissut useampia sen sotavoimasta kertovia videoita. Maan virallisella propagandasivustolla julkaistiin neliminuuttinen tarina Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kireistä historiallisista suhteista. Video päättyy simulaatioon siitä, kuin pohjoiskorealainen ydinohjus tuhoaa Washingtonin.

Toinen viime päivinä julkaistu videosimulaatio esittää iskua Etelä-Korean presidentinpalatsiin.

Pohjois-Korea teki neljännen ydinkokeensa tammikuussa ja on pyrkinyt kehittämään myös pitkän kantaman ohjusta, jolla se kykenisi ampumaan ydinaseita selvästi nykyistä kauemmaksi. Asiantuntijat eivät kuitenkaan pidä pohjoiskorealaisia ohjustestejä uskottavina.  

 

Lue myös:

    Uusimmat