Mainos

Video: Pohjois-Koreassa näyttävä rakettien laukaisuharjoitus

1:09

Pohjois-Korean televisio on julkistanut videokuvaa, jossa maan johtaja Kim Jong-un nähdään johtamassa sotilaallista harjoitusta.  

Harjoituksessa testattiin uutta rakettien laukaisujärjestelmää. Kyseessä oli kolmas kerta tänä vuonna, kun Pohjois-Korea laukaisee lyhyen kantaman ammuksia.

Harjoituksen paikkaa ei kerrottu, mutta sen on päätelty tapahteen maan itärannikolla. Myöskään ajankohtaa ei ole ilmoitettu, mutta Etelä-Korean median mukaan laukaisutestit olisi järjestetty viikko sitten.

Pohjois-Korea on pääsiäisen aikana julkaissut useampia sen sotavoimasta kertovia videoita. Maan virallisella propagandasivustolla julkaistiin neliminuuttinen tarina Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kireistä historiallisista suhteista. Video päättyy simulaatioon siitä, kuin pohjoiskorealainen ydinohjus tuhoaa Washingtonin.

Toinen viime päivinä julkaistu videosimulaatio esittää iskua Etelä-Korean presidentinpalatsiin.

Pohjois-Korea teki neljännen ydinkokeensa tammikuussa ja on pyrkinyt kehittämään myös pitkän kantaman ohjusta, jolla se kykenisi ampumaan ydinaseita selvästi nykyistä kauemmaksi. Asiantuntijat eivät kuitenkaan pidä pohjoiskorealaisia ohjustestejä uskottavina.  

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.