Video: "Pelätty" yhdysvaltalaisvaunu laittoi modernin venäläistankin ahtaalle Ukrainassa

Ukrainan armeija tallensi taistelupanssarivaunujen mittelön – T-90 räjähti 0:23
Katso videolta, kuinka T-90 tankki tuhoutuu valtavan räjähdyksen saattelemana.Video: Ukrainan armeija.

Ukrainan armeija julkaisi videon, jossa se näyttää modernin venäläisen T-90-panssarivaunun tuhoutumisen.

Ukrainan 47. mekanisoidun prikaatin kuvaama video näyttää, kuinka venäläinen T-90-panssarivaunu ottaa runsaasti osumaa 25-millisellä tykillä varustetun Bradley-vaunun tulituksesta. Hetken kuluttua kyseinen tankki hajoaa valtavan räjähdyksen saattelemana.

Ei ole tietoa, mikä sai lopulta aikaan tankin lopullisen räjähtämisen.

T-90-mallin vaunut ovat Venäjän armeijan käytössä olevista panssarivaunuista toiseksi nykyaikaisimpia T-14 vaunun jälkeen.

Avoimen lähteen tiedustelutietojen perusteella taistelun kerrotaan tapahtuneen Donetskin Avdiivkan kylän lähimaastossa. MTV Uutiset ei voi kuitenkaan varmistaa videon tarkkaa kuvauspaikkaa tai aikaa.

Ukraina on päässyt käyttämään Bradley-vaunuja rintamalla kesäkuusta 2023 lähtien. Reilut 30 tonnia painavasta rynnäkköpanssarivaunusta on olemassa useita erilaisia versioita.

Monet länsimaiset asiantuntijat sekä Ukrainan sotilaat ovat pitäneet Bradley-vaunujen apua valtavana rintamataistelussa Venäjää vastaan, kertoo uutismedia Newsweek, joka myös haastatteli taannoin Ukrainan 47. mekanisoidun prikaatin komentajaa liittyen Bradley-vaunuihin.

Komentajan mukaan venäläiset "pelkäävät" aloittaa taisteluja Bradley-vaunuja vastaan.

Päivitys 16.58: Tekstissä kerrottiin aiemmin, että yhdysvaltalaisvaunu olisi saanut aikaan räjähdyksen. Ei ole kuitenkaan varmaa tietoa siitä, mikä aiheutti räjähdyksen.

Lue myös:

    Uusimmat