Mainos

Video: Pariisilaiset teeskentelevät rohkeaa iskujen jälkeen: ”Meidän täytyy taistella takaisin”

Pariisin asukas kuvailee normaaliin päivärytmiin totuttautumisen tuntuvan teeskentelyltä perjantaisten 132 ihmistä tappaneen ja monia satoja ihmisiä haavoittaneen terroristi-iskun jälkeen.

Normaaliin elämänrytmiin kuitenkin palattiin niin pian kuin mahdollista, koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Rohkeaa täytyy esittää.

– Minusta tuntuu, että me kaikki teeskentelemme. Olemme kaikki todella peloissamme, mutta tiedämme, että meidän täytyy taistella takaisin. Ainoa vaihtoehto on jatkaa elämää tavalliseen tapaan, pariisilaisnainen kertoo AP:lle.

– Menen töihin – olen todella peloissani – mutta menen siitä huolimatta. Ja sen jälkeen menen lasilliselle ystävieni kanssa. Me vaan teeskentelemme.

Sunnuntai-iltana Ranska teki ilmaiskuja islamistiryhmien tukikohtiin Syyriassa ja tuhosi sekä jihadistien koulutuskeskuksen että sotatarvikevaraston Rakkan kaupungissa.

Perjantaiset iskut suunniteltiin irakilaisten turvallisuusviranomaisten mukaan Rakkassa.

Vastaisku ei kuitenkaan lievittänyt pariisilaisten pelonsekaisia ja järkyttyneitä tunteita.

– Kun kuulin eilen illalla, että olemme päättäneet pommittaa Syyriaa taas, olin entistä enemmän peloissani, koska jos jatkamme Syyrian pommittamista, he tulevat vielä vihaisemmiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.