Video näyttää, miten 18-vuotias kohtasi kuolemansa Kannelmäessä – veitsimies pimputteli pianoa muina miehinä vain hetkeä myöhemmin

Video näyttää, miten 18-vuotias kohtasi julman kuolemansa asemalla Helsingissä – veitsimies pimputteli pianoa muina miehinä vain hetkeä myöhemmin 2:38
Henkirikokseen johtaneet tapahtumat tallentuivat valvontakameroihin. Video on kooste poliisin esitutkintamateriaalista. Videon tekstit ovat poliisin käsialaa.

Helsingin Kannelmäessä tapahtui huhtikuussa 2020 henkirikos, jonka uhriksi joutui tappajalle täysin tuntematon 18-vuotias mies. Valvontakameravideot tallensivat koko tilanteen ennen nuoren miehen kuolemaa, sekä myös tekijän liikkeet teon jälkeen.

Tapaus ratkaistiin Helsingin hovioikeudessa viime kuussa. 21-vuotias Miro Juhani Pesonen tuomittiin 18-vuotiaan, itselleen tuntemattoman ja pahaa-aavistamattoman nuoren miehen taposta 9 vuoden vankeuteen.

Henkirikos tapahtui Helsingin Kannelmäen juna-asemalla huhtikuun 26. päivän iltana vuonna 2020. Pesonen oli tuolloin itsekin vain 19-vuotias.

Ennen välikohtausta Pesonen oli viettänyt iltaa Helsingin rautatieasemalla notkuen. Hänen seurueensa oli hätistetty asemalta kello 21, minkä jälkeen Pesonen oli lähtenyt erään toisen miehen kanssa paikallisjunalla Kannelmäkeen.

Kannelmäen aseman tienoilla miehet pyörivät noin puoli tuntia, kunnes he yrittivät nousta takaisin Helsinkiin lähtevään junaan. Miehet kuitenkin myöhästyivät ja jäivät jälleen asemalle seisoskelemaan.

Uhrin oli tarkoitus tavata nainen

Uhri saapui paikalle kello 22.25, sillä hänen oli määrä tavata asemalla eräs nainen.

Seurasi miehen kannalta onnettomien tapahtumien sarja.

Nainen saapui asemalle vain hetken kuluttua, mutta mies oli sillä välin ennättänyt nousta asemalaiturilta läheiseen portaikkoon ja sen tasanteelle. Nainen seisoskeli asemalaiturin tasalla. Kumpikaan ei nähnyt toista, vaikka he kävelivät ristiin ja olivat lähellä toisiaan.   

Samaan aikaan portaikon tasanteelle, naisen ohitse, käveli Pesonen tuttavansa kanssa. Pesosen ja 18-vuotiaan välille oli tullut jostain sanaharkkaa, minkä jälkeen Pesonen tuikkasi uhria kerran mukanaan olleella fileerausveitsellä.

18-vuotias pääsi tilanteesta karkuun ja kohtasi portaiden alapäässä naisen. 

Vain yksi isku riitti kuitenkin tappamaan. Mies kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Henkirikokseen johtaneet tapahtumat tallentuivat valvontakameroihin. Artikkelin yltä voi katsoa videon, joka on kooste poliisin esitutkintamateriaalista. Videon tekstit ovat poliisin käsialaa ja jutun esitutkintavaiheesta. Videolla Pesosen kanssa liikkunutta miestä ei myöhemmin syytetty tai tuomittu henkirikokseen liittyen. 

Lue myös:

    Uusimmat