Mies iski ventovierasta 18-vuotiasta fileerausveitsellä asemalla – hovioikeus tuomitsi yhdeksän vuotta taposta

Helsingin hovioikeus kovensi keskiviikkona tuomiota jutussa, jossa mies puukotti itselleen ennalta vieraan 18-vuotiaan miehen kuoliaaksi Kannelmäen juna-asemalla huhtikuussa 2020.

Käräjäoikeus oli tuominnut tapahtuma-aikaan 19-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta viiden vuoden vankeuteen. Hovioikeus katsoi, että kyseessä oli tappo.

Puukotusta edelsi jonkinlainen kiista miesten välillä, jonka lopuksi tuomittu iski uhria fileerausveitsellä keskivartaloon. Hovioikeuden mukaan miehen käyttämä pitkäteräinen ja osin sahalaitainen fileerausveitsi oli tekovälineenä tavanomaista keittiöveistä selvästi vaarallisempi.

Lisäksi vaikka mies iski uhria veitsellä vain kerran, hovioikeuden mukaan tämän täytyi mieltää, että keskivartaloon kohdistuneen iskun varsin todennäköisenä seurauksena oli uhrin kuolema.

Hovioikeus tuomitsi Miro Juhani Pesosen, 21, yhdeksän vuoden vankeuteen.

Katso myös video: Nuorten katujengejä epäillään kovista rikoksista pääkaupunkiseudulla – tutkinnanjohtaja: "Vähäpätöisistä asioista lähtee väkivaltakierteitä liikkeelle"

Kahta"gangsta rap"-katujengiä epäillään kovista rikoksista pääkaupunkiseudulla – ravintola Kaivohuoneelle suunniteltiin asehyökkäystä 2:00

Lue myös:

    Uusimmat