Mainos

Video: Kangasniemellä marssittiin uhkailusta huolimatta

Etelä-Savossa Kangasniemellä järjestettiin tänään ensimmäistä kertaa Pride-kulkue tasa-arvon puolesta.

Järjestäjät toivoivat haaveissaan paikalle "edes kourallista ihmisiä", mutta sateesta huolimatta paikalle saapui parisataa marssijaa. Mukana oli lapsia ja koiria, perheitä ja pariskuntia, paikallisia ja mökkiläisiä.

Tapahtuman järjestämisessä pikkupaikkakunnalla oli omat ongelmansa. Paikalliset vastustivat tapahtumaa aluksi voimakkaasti, ja järjestäjät saivat jopa uhkauksia.

Vastustusta tuli erityisesti uskonnollisista piireistä.

– Sain viestiä, että pistetään Pölkille kiviä reppuun ja upotetaan Puulaan. Jotkut olivat tosi rankkojakin viestejä. Niitä poliisin kanssa sitten riskiluokiteltiin. Nämä tulivat alkumetreillä, viimeiset päivät ovat olleet todella hienoja, kertoo tapahtumavastaava Tarja Pölkki.

Osa marssijoita kertoi pelänneensä huutelua, mutta nyt ainoat vastalauseet, joita kulkueen aikana näkyi, oli pään pudistelut ja tuimat katseet. Niitäkin oli odotettua vähemmän.

Järjestäjä hyrisi tyytyväisyyttään marssin jälkeen.

– Olen nyt hieman väsynyt mutta äärettömän onnellinen. Tämä ylitti kaikki huimimmatkin odotukseni, tämä oli ihan mieletöntä!

Pölkki uskoo, että pikkupaikkakunnan pridekulkue saa jatkoa ensi vuonna - pienin viilauksin.

– Ei järjestetä samana päivänä kuin Helsinki Pride ja suunnitellaan vähän enemmän ja tehdään ensi vuonna vähintään yhtä loistava mutta erilainen Pride.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.