Video dronen ja venäläissotilaan kaksintaistelusta: Kylmäpäisyys pelasti miehen M430-kranaateilta

Yksinäinen venäläissotilas sai syliinsä kaksi dronen pudottamaa kranaattia, mutta onnistuu pelastautumaan molemmilta 0:22
Dronen kuvaama video näyttää, miten onnekkasti sotilas pelastuu ukrainalaisdronen pudottamilta kranaateilta.

Ukrainan asevoimat on julkaissut videon, jolla näkyy venäläissotilaan onnekas pelastuminen dronen pudottamilta kranaateilta.

Videolla yksinäinen venäläissotilas hakee suojaa juoksuhaudasta, mutta yllä lentävä drone pudottaa hänen syliinsä ainakin kaksi kranaattia. Videota on leikattu, joten ei ole varmaa, kuinka paljon aikaa pudotusten välillä on.

Kranaatit eivät kuitenkaan venäläissotilaan onneksi laukea, vaan hän onnistuu heittämään ne kauemmas ennen räjähdystä.

Ukrainan asevoimat ei ole kertonut videon yhteydessä, mikä sotilaan lopullinen kohtalo oli, tai milloin ja missä päin Ukrainaa video on kuvattu.

Ukraina on muokannut lennokkejaan niin, että ne pystyvät kantamaan jopa kymmeniä kranaatteja kerrallaan.

Usein Ukraina käyttää usein tähän tarkoitukseen R18-taistelulennokkeja, joiden se on aiemmin väittänyt tuhonneen jo yli 130 miljoonan dollarin arvosta venäläistä kalustoa. Käytössään sillä on myös turkkilaisvalmisteisia TB-2-ilma-aluksia.

Videon kaksi ensimmäistä kranaattia vaikuttaisivat olevan yhdysvaltalaisia M430-kranaatteja, joihin on lisätty "pyrstö" vakauttamaan sen putoamista. Ukraina valmistaa kranaatteihin vakaajia hyödyntäen 3D-teknologiaa.

Katso myös: MTV vieraili ukrainalaisella lennokkipajalla, jolla rakennetaan tuhoisia ammuksia

MTV vieraili ukrainalaisella lennokkipajalla, jolla rakennetaan tuhoisia ammuksia 1:49

Lue myös:

    Uusimmat