Vettel vaikutti tuomariston ratkaisuun – Räikköstä hidastanut Palmer sai armahduksen

Kimi Räikkösen menoa aika-ajossa hidastanut Jolyon Palmer ei saanut rangaistusta tilanteesta.

Palmer oli hitaampana Räikkösen tiellä Itävallan radan viimeisessä mutkassa aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Tuomaristo kävi tilanteen läpi, mutta koki, ettei Palmer "tarpeettomasti haitannut" Räikköstä.

MAINOS

Itävallan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Itävallan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: Su 11.15 
GP3-kisat: Su 10.05 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Palmer oli juuri valmistautumassa nopeaan kierrokseen, Räikkönen oli puolestaan ajamassa nopeaa kierrosta maaliin.

Tuomariston selvityksen mukaan Räikkösen tallikaverin Sebastian Vettelin sijainti radalla vaikutti pitkälti Palmerin kannalta vapauttavaan päätökseen.

Tuomariston selvityksen mukaan Palmerin talli Renault oli varoittanut kuljettajaansa hänen takanaan ajaneesta Vettelistä ohjeiden mukaisesti.

– Kun Vettel ja Palmer olivat mutkien 9 ja 10 välissä, Vettel siirtyi oikealle antaakseen tilaa Räikköselle. Kun Palmer oli ajamassa 10. mutkaan, Räikkönen oli 9. mutkan ulostulossa. Kun Vettel meni oikealle, Palmerin talli antoi myöhäisen varoituksen siitä, että Räikkönen on tulossa. Se oli ensimmäinen hetki, kun Palmer saattoi nähdä Räikkösen, eikä Palmer voinut tehdä mitään järkevää liikettä, tuomariston selvityksessä sanottiin.

Räikkösen aika hidastui Palmerin vuoksi, mikä aiheutti jatko-ongelmia.

– Kierros oli ok, olin viimeisessä mutkassa ja hän hidasti. Minun täytyi hidastaa paljon, ja sitten minun piti käyttää toinen setti renkaita, mitä emme olleet suunnitelleet, Räikkönen sanoi aika-ajon jälkeen.


Lue myös:

    Uusimmat