Vesi on yhtä tehokas lohturuoka kuin suklaakin

Sattuuko tai kaipaatko vain lohdutusta? Heitä särkylääkkeet nurkkaan! Tutkimus kertoo, että veden juominen ja suklaan syöminen lievittävät kipua tehokkaasti.

Yhdysvaltalainen tutkimus kertoo, että nautinnollinen syöminen vähentää kivun tunnetta. Nautiskeleminen stimuloi aivojen niitä osia, jotka vähentävät kiputuntemuksia. Sokerin määrällä ei ole tutkimuksen mukaan vaikutusta.

Science Daily kertoi tutkimuksesta, jossa rotille annettiin suklaan palasi, puhdasta tai sokeroitua vettä. Samalla rottien häkin alle laitettiin hehkulamppi, joka kuumensi häkin lattiaa sen verran, että se sai rotat nostelemaan tassujaan. Syödessään rotat eivät välittäneet kuumasta niin paljoa kuin muulloin.

Kun rotille tarjottiin kitkerää juomaa, ne reagoivat lamppuihin yhtä paljon kuin ilman herkkupaloja. Chicagon yliopiston tutkijat uskovat, että teoria toimii samalla lailla myös ihmisillä.

– Tutkimus todella osoittaa sen, ettei lohturuoalla ole mitään tekemistä kaloreiden kanssa. Vedessä ei ole kaloreita, sakkariinia, eikä sokeriakaan, mutta sillä oli silti samat vaikutukset kuin suklaallakin. Tämä on erittäin shokeeraavaa, sanoo tutkija Peggy Mason Science Dailylle.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Science Daily

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja