Vesa oli Espoossa ulkoilemassa, kun hän törmäsi tähän erikoiseen linnunpönttöön – pöntöstä kajasti valoa ja sieltä kurkki pikkuruinen ukko

Vesa Linja-aho törmäsi erikoiseen linnunpönttöön ulkoillessaan lapsen kanssa metsäisellä lenkkipolulla Espoon Karakalliossa sunnuntaina. Linnunpöntöstä näytti kajastuvan valoa ja lähemmin tarkasteltuna pienestä pöntöstä kurkisti pikkuruinen ukko. 

– Ihmettelin, että kylläpä heijastuu oudon kirkkaasti lenkkipolun keltainen katuvalo linnunpöntöstä, kun kuljin tuosta ohi, Vesa kuvaa MTV Uutisille.  

Lähemmin tarkasteltuna Vesa huomasikin mökissä olevan led-valon. Ei siinä kaikki – mökin reikä oli liian iso linnunpöntöksi ja sisällä näkyi joku hahmon tapainen.

Jäynältä vaikuttava taideprojekti 

Vesa oletti, että joku paikallinen oli tehnyt vain hauskan jäynän, mutta sittemmin ilmeni, että kyseessä onkin taideprojekti.

Kuvanveistäjä Isaac Cordalin installaatioita löytyy Espoon Karakallion alueelta lisäksi muun muassa Pariisista, Brysselistä ja Malmöstä. Pikkuruiset veistokset ovat urbaanin taiteen ilmentymiä Karakallio creative -taidesivuston mukaan. Sivuston mukaan taiteilija ottaa niiden kautta kantaa erilaisiin teemoihin, esimerkiksi ilmastomuutokseen ja kapitalismiin. 

– En edes osannut olettaa, että meillä Karakalliossa on taidetta metsissä, Vesa kuvaa nauraen.  

Vesa meni uudestaan metsään ja ikuisti pikkuruisen hahmon tarkemmin superzoom-kameralla, jonka hän oli aikanaan hankkinut voimalinjojen eristimien kuvaamiseen opetustarkoituksissa. Kuvien kautta hahmon piirteet erottuivat selkeämmin. 

– Creepyn näköinen hahmohan se sieltä kurkki, keltaisen led-valon valaisemana. Hauska idea, tämmöisiä saisi olla enemmänkin.

Vesan lastenkin mielestä löydös oli hauska. Vesa kuitenkin lisää, että pöntön hahmo on pieni ja niin korkealla, ettei sitä juuri erota ilman apuvälineitä. 

Lue lisää Karakallion alueen taiteesta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat