Kuka kaatoi Savonlinnan mystisen monoliitin? Jäljet olivat vielä tuoreita, kun Anni saapui paikalle

Kuka kaatoi Savonlinnan mystisen monoliitin? 0:20
Katso videolta surkea näky: Savonlinnan monoliitti löytyi maahan kaadettuna.

Ympäri maailman on viime aikoina ihmetelty mystisiä monoliitteja. Yksi mysteeripylväs ilmestyi Savonlinnaan, ja se on ihastuttanut paikallisia. Nyt se on kaadettu.

Savonlinnalainen Anni Ihalainen tyrmistyi sunnuntaiaamuna. Hän oli aamulenkillä Ossi-hoitokoiran kanssa Kyrönniemellä, jonne aiemmin tässä kuussa oli ilmestynyt monoliitti.

Nyt monoliitti oli kaatunut, todennäköisemmin kaadettu. Ihalainen epäilee ilkivaltaa.

– Paikalla oli paljon auton ja jalan jälkiä, Ihalainen kertoo.

Yöllä se varmaan tapahtui, hän uskoo. Jäljet olivat vielä tuoreita.

Puskaradiossa raivotaan

Se tiedetään, että paria päivää aiemmin pylväs oli vielä pystyssä. Siitä Ihalaisella on todistusaineistona tyttäriensä taltioima valokuva.

Paikallisessa sosiaalisen median puskaradiossa Ihalaisen esiin tuoma monoliitin kaato on saanut raivoisan vastaanoton. Voiko typerämpää käytöstä ollakaan, kuuluu viesti tiivistettynä. Voimasanoilta ei ole vältytty.

Ihalaisen mukaan Kyrönniemen kalliot oopperajuhlista tutun Olavinlinnan kupeessa ovat etenkin kesäisin nuorison suosima ajanviettopaikka.

Nyt paikalla ei ollut ketään. Tekijöistä – nuoria tai ei – ei näkynyt jälkiä kummempaa.

Monoliitti matkailuvaltiksi

Ihalainen ei ollut aiemmin käynyt paikallista nähtävyyttä ihastelemassa. Monet ovat, ja Ihalaisen mukaan yhtäkkiä yllättäen maisemaan ilmestynyt erikoisuus on kiinnostanut paikallista väestöä kovasti.

Kauempaakin on tultu. Ihalainen uskoo, että monoliitista olisi Savonlinnalle jopa kansainväliseksi matkailuvaltiksi. Jokunen puskaradiolainen on samoilla linjoilla.

– Nyt korona-aikaan toki turistien alueelle tulo aiheuttaa ristiriitaisia ajatuksia.

Valokuvausharrastajat valaisivat Savonlinnan monoliitin ja kuvasivat mystisen videon – onko se peräisin avaruudesta? –"Kivahan ajatuksella on leikitellä" 2:28
Tältä monoliitti näyttää upeasti valaistuna! Valokuvaaja Jussi Kirmanen kuvasi mystisen videon Savonlinnan monoliitista.

Maailmanlaajuinen mysteeri

Mystisiä monoliitteja on nähty kymmenittäin ympäri maailman, esimerkiksi Kiekebergin luonnonsuojelualueella Hollannissa, joen penkereellä Puolan Varsovassa, Ranskassa ToulousessaChiassa Kolumbiassa ja useampia kappaleita Vancouverissa Kanadassa.

Onpa Suomessakin ainakin toinen mokoma – Pirkanmaan Virroilla.

Pylväiden takana on huhuiltu olevan avaruusoliot. Nykyiseen maailmankäsitykseen paremmin sopiva selitys lienee kuitenkin taideprojekti tai jonkin yrityksen mainostempaus.

Ihalaisella ei sen parempaa tietoa asiasta tunnu olevan.

– Se olisi itsekin kiinnostavaa tietää!

Lue myös:

    Uusimmat