Vesa-Matti Loiri, Aira Samulin ja nyt myös Keijo Leppänen – valokuvaava ensihoitaja Juho Korpela paljastaa, miten hän tavoittaa eturivin tähdet

Ensihoitaja Juho Korpela kuvaa tunnettuja suomalaisia – nyt tähtikaartiin liittyi Keijo Leppänen 3:02
Katso videolta, miten Korpela otti kuvan uutisankkuri Keijo Leppäsestä suorassa Viiden jälkeen -lähetyksessä.

Yksi asia yhdistää muun muassa Vesa-Matti Loiria, Peter Franzenia, Aira Samulinia, Jaajo Linnonmaata ja nyt myös Keijo Leppästä. Kaikki ovat nimittäin olleet ensihoitaja Juho Korpelan kuvattavana.

Siilinjärveläisen Korpelan valokuvausharrastus alkoi kymmenisen vuotta sitten. Unelmana oli juuri kuvata tunnettuja suomalaisia.

– Se oikeastaan lähti vähän myöhemmin kuin alun perin otin kameran käteen. Sain todella paljon palautetta, että minulla on tunnistettava, sellainen tumma tyyli. Jostain aloin miettimään, että mitä jos saisin yhdistettyä jo valmiiksi tunnetun henkilön tunnettuun tyyliini, Korpela sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Tällä hetkellä Korpela on kuvannut jo 46 tunnettua suomalaista. Aina yhteystietojen löytäminen ei ole ollut helppoa, joskin sosiaalinen media on helpottanut sitä.

Taiteilija Vesa-Matti Loirin kohdalla sosiaalinen media ei ollut vaihtoehto tavoitella legendaa.

– Monen mutkan takaa ja siskon avulla sain yhteyden Joonas Loiriin, Veskun poikaan. Siitä noin kahdeksan kuukautta järjestelyjä, kunnes vihdoin pääsin taiteilijan eteen, mikä oli suurin haaveeni. Tämä on ehdottomasti rakkain kuva, jonka olen päässyt ottamaan, Korpela kertoo.

Yllättäen Luokkakokous-elokuvan kuvaajaksi

Myös Jaajo Linnonmaan tavoittaminen vaati työtä ja sovittelua, mutta työ kannatti.

– Jaajon kanssa yritimme monta kertaa saada sopimaan, mutta aikataulut menivät mönkään. Sitten Jaajo sanoi, että tule käymään Luokkakokous-elokuvan kuvauksissa. ”Kysy tuottajalta lupa, niin hommaan Aku Hirviniemen ja Sami Hedbergin mukaan", Korpela muistelee. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Sain vastauksen, että tule vaan, mutta sopiiko, että olet kerralla kahdeksan viikkoa. Niin minusta tuli Luokkakokous-elokuvan still-kuvaaja. Jopa elokuvan juliste on minun kuvastani, Korpela kertoo.

Maanantaina kuvattujen joukkoon liittyi MTV Uutisten uutisankkuri Keijo Leppänen. Katso pääkuvan videolta, miten kuvaus sujui.

Lue myös:

    Uusimmat