Mainos

Verohallinnon hampaisiin joutunut pikavippiyhtiö: Ottaa päähän

Veronpalautuksia vastaan pikavippejä myöntävä yhtiö on kimpaantunut verohallinnon antamasta varoituksesta.

Varoituksesta ovat uutisoineet monet mediat - mtv3.fi/uutiset mukaan lukien. Verohallinnon mielestä veronpalautus ei käy lainan vakuudeksi. Verottaja myös muistuttaa riskistä: veronpalautuksen loppusumma saattaa vielä muuttua.

Suomen Ennakkopalautus oy onkin neuvotellut lakimiehensä kanssa siitä, mikä on viisain tapa toimia viime päivien negatiivisen julkisuusryöpyn suhteen.

- Todennäköisesti kirjoitamme lehtivastineen negatiivisiin uutisiin. Oikeuteen lähteminen olisi liian pitkä ja raskas prosessi, sanoo Suomen Ennakkopalautus Oy:n markkinointipäällikkö Kai Nygård

Nygård sanoo mitan täyttyneen, kun yhtiön toimintaa on verrattu huijareiden toimintaan.

- Meidät on leimattu huijareiksi joissakin lehtijutuissa. Yhtiömme ei ole tehnyt mitään laitonta. Sähköpostimme on tänään täyttynyt viesteistä, joissa meidät haukutaan riistäjiksi. Meille on myös ehdotettu uutta nettiosoitetta "jarjestaitsesikuseen.com", sanoo Nygård loukkaantuneena.

Nygård ei vielä tiedä onko kohu heidän pikavippipalvelulleen haitaksi vai hyödyksi. Ainakaan vielä ei ole asiakasryntäystä tullut, vaikka yhtiön nimi on mainittu monessa yhteydessä.

Sen sijaan yhtiön sähköposti on täyttynyt vihaisista yhteydenotoista.

- Asiakkaat aikovat negatiivisen julkisuuden säikäyttäminä vaihtaa veronpalautustilin takaisin omaksi tilikseen, sanoo Nygård.

Lainan ottaneet ovat siis saaneet yhtiöltä lainan jo nyt, kunhan ovat vaihtaneet veronpalautustiliksi Suomen Ennakkopalautus oy:n tilin.

- Olemme tarkistaneet, että näin saa tehdä. Nyt lainanottajat ovat kuitenkin säikähtäneet, kun meidät on leimattu huijareiksi ja aikovat vaihtaa tilinumeron takaisin omakseen.

- Sopimukseen sisältyy, että veronpalautus tulee meidän tilillemme. Me emme kuitenkaan saa tietää, jos asiakas kuitenkin vaihtaa tilinumeron. Huomaamme sitten joulukuussa, jos veronpalautus ei olekaan tullut tilillemme.

- Sitten siirrytään laskujen lähettämiseen ja perintään, sanoo Nygård.

Hän on myös loukkaantunut siitä, että yhtiötä verrataan pikavippiyhtiöihin.

- Meidän korkomme ovat moninkertaisesti pienemmät. Lisäksi emme edes anna lainoja alle 24-vuotiaille, eli puheet siitä, että tyrkytämme palvelua nuorille, eivät pidä paikkaansa, puolustautuu Nygård.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.