Verilöyly ostoskeskuksessa Keniassa: Ainakin 30 kuollut

Kenian pääkaupungissa Nairobissa on tehty verinen hyökkäys ostoskeskukseen. Kenian Punaisen ristin mukaan kuolleita on ainakin 30 ja haavoittuneita useita kymmeniä, jopa 60.

Hyökkääjiä on ilmeisesti yhä sisällä ostoskeskuksessa, ja Kenian armeijan erikoisjoukkoja on kutsuttu auttamaan taistelemaan hyökkääjiä vastaan.

Kenian sisäministeriön mukaan kyse on mahdollisesti terrori-iskusta.

Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjät puhuivat vierasta kieltä ja ampuivat asiakkaita. Vahvistamattomien tietojen mukaan hyökkääjät olisivat ottaneet panttivankeja.

Ostoskeskuksessa käy asioimassa etenkin vauraita paikallisia asukkaita ja ulkomaalaisia. Viikonvaihteessa keskus on usein täpötäynnä.

Silminnäkijät kuvasivat ampumisen synnyttämää paniikkia.

– Kuulin yhtäkkiä laukauksia ja näin kaikkien juoksevan ympärillä, joten menimme pitkällemme. Näin kaksi vertavuotavaa ihmistä makaamassa maassa. Heihin oli luultavasti osunut luoteja, kertoi yksi silminnäkijä.

Suomen Nairobin-suurlähetystöllä ei ole tiedossa, että keskuksessa olisi ollut hyökkäyshetkellä suomalaisia. Lähetystö ei ole kuitenkaan vielä tavoittanut kaikkia Nairobissa olevia suomalaisia, vaan yhteydenottoja jatketaan.

Nairobissa on tiettävästi noin sata suomalaista.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Huom. Videon sisältö saattaa järkyttää.

Lue myös:

    Uusimmat