Venetsia rajoittaa ihmisten määrää gondoleissa, turistit ovat entistä ylipainoisempia – "Se on kuin lastaisi pommeja"

Kaloja näkyvissä! Kalaparvet ilmestyivät Venetsian kanaaleihin, kun supersuosittu turistikohde hiljentyi koronapandemian alla: Katso video alueen kirkastuneista vesistä 0:48
Katso video: Venetsian kanaalien vedet kirkastuivat turismin tyrehdyttyä koronan vuoksi – paikalle ilmestyi myös kaloja.

Venetsian gondoleissa saa jatkossa olla kuuden matkustajan sijaan viisi, kirjoittaa uutiskanava CNN. Rajoitus ei kuitenkaan johdu yrityksestä pitää sosiaalista etäisyyttä koronaviruksen vuoksi.

Venetsian turismi on kärsinyt suuresti koronaviruksen vuoksi. Nyt kaupungilla on uusi ongelma: turistien keskimääräinen paino.

– Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana turistit ovat alkaneet painaa entistä enemmän. Rajoitamme mieluummin turistien määrää gondoleissa, kuin pakotamme heidät astumaan vaa’alle, täsmentää Venetsian gondoliyhdistyksen presidentti Andrea Balbi CNN:lle.

Isompien kanaalien gondoleissa, niin kutsutuissa ”da prada” -gondoleissa, on myös laskettu matkustajien enimmäismäärää. Ennen kyseisillä gondoleilla sai matkustaa kerralla 14 ihmistä, nyt enää 12.

Balbin mukaan gondolien ohjaus vaikeutuu raskaan kuorman yhteydessä.

Korona on koetellut Venetsiaa

Asiaa kommentoi La Repubblica -lehdelle ”korvaavien” gondolieerien yhdistyksen presidentti Rauol Roveratto. Yhdistys edustaa vähemmän kokeneita gondolieereja. 

Roveratto ei säästellyt haastattelussa sanojaan, vaan vertasi joidenkin maiden matkustajia pommien lastaamiseen. 

– Yli puolen tonnin lihalastin kuljettaminen gondolilla on vaarallista, Roveratto sanoo suoraan.

Venetsiassa gondolieerien pitää läpäistä tiukka koe lisenssin saamiseksi, tai käyttää isältä pojalle välitettyä testiä.

Venetsiassa on tällä hetkellä 433 lisensoitua ja 180 ”korvaavaa” gondolieeria. Kaupungissa on kuitenkin vähennetty käytössä olevien gondolien määrää pandemian ja turistikadon vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat