Veneraivo leimahti – tunteja jatkunut harjoittelu kilpaveneellä hermostutti mökkiläisen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 66-vuotiaan miehen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoihin. Mies aiheutti vaaratilanteen vesillä hermostuttuaan kilpaveneilijän harjoitteluun.

Teko tapahtui Kirkkonummella lähellä Upinniemeä heinäkuussa 2019. Mökkiläinen oli hermostunut kilpaveneen harjoitteluun, jota sillä kerralla oli jatkunut kolme tuntia. 66-vuotiaan kertoman mukaan lähivesillä oli ajettu kilpaveneillä noin kolmen vuoden ajan.

Ärsyyntynyt mies jätti verkkojen selvittämisen ja lähti vesille omalla moottoriveneellään.

Tämän jälkeen kertomukset erosivat. Kilpaveneilijän mukaan 66-vuotias oli ajanut omalla veneellään suoraan häntä kohti. Vain väistöliike esti yhteentörmäyksen.

66-vuotiaan mukaan hän ajoi kilpaveneen perässä tarkoituksenaan selvittää kuka venettä ajoi. Rannassa oli kilpaveneilijän huoltovene, jolle 66-vuotias oli kertomansa mukaan yrittänyt sanoa kilpaveneen kuljettajan rikkovan vesiliikennesääntöjä ja kaikkia hyviä tapoja.

Huoltoveneen kuljettaja kuvasi keskustelua negatiiviseksi. Kilpaveneilijän mukaan 66-vuotias oli kiihtynyt ja uhkaava. Tilanne laukesi, kun kilpaveneilijä otti kypärän pois päästään ja mökkiläinen tunnisti hänet. 

Huoltoveneen kuljettaja ja kilpaveneilijä soittivat merivartioston paikalle selvittämään asiaa.

Tuomio

Oikeus ei pitänyt uskottavana sitä, että 66-vuotias olisi tällä viimeisellä lähtenyt liikkeelle veneellään vain kilpaveneen kuskin selvittämiseksi. 66-vuotias oli jo kaksi viikkoa aikaisimmin selvitellyt huoltoveneen kuljettajalta kilpaveneen kuljettajaa.

Oikeus katsoi 66-vuotiaan ajaneen tahallisesti kohti kilpavenettä, jolloin kilpaveneen kuljettaja joutui tekemään kaksi väistöliikettä törmäyksen välttämiseksi. Oikeuden mukaan mökkiläinen ajoi rantaankin liian kovaa ja törmäsi kevyesti huoltoveneeseen.

Mökkiläisen teot olivat omiaan aiheuttamaan vaaraa.

Oikeus tuomitsi 66-vuotiaan 60 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 2700 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja