Venäläissotilaan hurja väite: Venäjä menetti yhdessä yössä yli 400 sotilasta – "Se oli yhtä helvettiä"

MTV Ukrainassa: Kupjanskissa ihmiset palaavat arkeen pommitusten keskellä 1:48
MTV Ukrainassa: Kupjanskissa ihmiset palaavat arkeen pommitusten keskellä

Venäläinen Aleksei Agafonov saapui täydennysmiehenä Luhanskiin marraskuun 1. päivä.

Agafonov kertoo The Guardianille, että kun hän saapui Luhanskiin, alkoi välittömästi juoksuhautojen kaivaminen. Lapioita ei kuitenkaan ollut tarjolla kaikille, joten niiden käytöstä piti vuorotella. Juoksuhautojen kaivaminen keskeytyi kuitenkin Ukrainan tekemään iskuun.

– Ukrainalaisten drone lensi ylitsemme ja sen jälkeen alkoi tunteja ja tunteja kestänyt pommitus. Näin kuinka sotilas repeytyi kahtia edessäni. Suurin osa yksikömme sotilaista kuoli. Se oli yhtä helvettiä, Agafonov kertoo haastattelussa. 

Kun hyökkäys päättyi, Agafonov kertoo vetäytyneensä reilun kymmenen muun sotilaan kanssa Svatoven kaupungin lähelle. Sotilaat menivät hylättyyn rakennukseen, ja heidän oli tarkoitus saada yhteys muihin tuona tuhoisana yönä mukana olleisiin sotilaisiin.

Agafonov arvioi, että rintamalle lähetystä 570 uudesta varusmiehestä selviytyi vain noin 130, eli yli 400 sotilasta kuoli tuon yhden yön aikana. 

Mikäli Agafonovin tiedot pitävät paikkansa, kyseessä olisi tuhoisin isku sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta syyskuun lopussa. Venäjä ei ole vahvistanut haastattelussa esitettyjä tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat