Venäläislähde: Suomen Ukrainalle lahjoittamaa Sisu-panssaria esitellään Moskovan alueella sotasaaliina

Suomen Ukrainalle lahjoittama Sisu XA-185 -panssariajoneuvo on venäläisen sotakommentaattorin mukaan päätynyt Moskovan alueelle. Tietoa ei ole vahvistettu.

Suomalaista Sisu-kuljetuspanssariajoneuvoa on tarkoitus esitellä puistossa, jossa on näytillä Venäjän suurhyökkäyksensä aikana sotasaaliiksi saamaa kalustoa, Venäjä-mielinen sotakommentaattori Oboronka kirjoittaa Telegramissa.

Venäläislähteen mukaan kyse on Donetskin länsipuolella kaapatusta Sisusta, joka päätyi venäläisjoukkojen haltuun huhtikuussa.

Kuvamateriaalin perusteella Venäjän ja Ukrainan kalustotappioita laskevan Oryxin mukaan Ukraina on menettänyt yhteensä seitsemän Sisu XA-185 -panssariajoneuvoa. Näistä viisi on tuhoutunut, yksi vaurioitunut ja hylätty ja yksi jäänyt venäläisten käsiin.

Jo viime syyskuussa X:ssä (entinen Twitter) levisi kuvia, joissa näkyi Sisu XA-185 -ajoneuvoja. Puolustusministeriö ei tuolloin suostunut sanomaan MTV Uutisille, onko Sisuja luovutettu Ukrainaan.

Suomi on kertonut useista apupaketeista Ukrainalle, mutta ei ole yleisesti ottaen kertonut luovutetusta taisteluvarustuksesta yksityiskohtia.

Leopard 2R -miinanraivausvaunujen kohdalla Suomi teki poikkeuksen linjaansa, koska kyse oli tuolloisen puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan yhteistyöprojektista, josta myös muut valtiot jakoivat tietoa.

Sisun viemisestä Venäjälle kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat