Venäläisjoukot ottivat Zaporizhzhjan ydinvoimalan johtajan kiinni – pakotettiin ulos autosta ja silmät sidottiin

Zelenskyi tukee Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvavyöhykettä, jos alue demilitarisoidaan: “Venäjän joukot luovat ydinkatastrofin uhan alueella” 1:56
Katso myös: Volodymyr Zelenskyi tukee Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvavyöhykettä, jos alue demilitarisoidaan: “Venäjän joukot luovat ydinkatastrofin uhan alueella".

Venäläisjoukot ovat ottaneet kiinni Zaprizhzhjan ydinvoimalan johtajan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäläispartio otti voimalaa pyörittävän Energoatomin mukaan johtaja Ihor Murashovin kiinni tämän poistuessa voimalan tiloista perjantaina iltapäivällä. Yhtiön lausunnon mukaan Murashov pakotettiin ulos autostaan ja hänen silmänsä sidottiin.

Murashovin olinpaikka ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Murashov on päävastuussa ydin- ja säteilyturvallisuudesta voimalassa, painotti Energoatomin johtaja Petro Kotin lausunnossaan.

– Kiinniotto vaarantaa Ukrainan ja Euroopan suurimman ydinvoimalan turvallisuuden, Kotin sanoi.

Kotin vaati venäläisjoukkoja lopettamaan välittömästi ydinterrorismin laitosta ja sen henkilökuntaa vastaan.

Voimala suuri huolenaihe

Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilanne on ollut jo kuukausia suuri huolenaihe Venäjän aloittamassa hyökkäyssodassa. Kiova ja Moskova ovat syyttäneet toisiaan laitoksen tulittamisesta ja ydinonnettomuusriskin aiheuttamisesta.

Voimala on tällä hetkellä Venäjän joukkojen hallinnassa. Laitoksen toimintaa kuitenkin vastaa yhä ukrainalainen henkilökunta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vaatinut laitosta ja sen ympäristöä demilitarisoitavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat