Ohjusisku humanitaariseen kulkueeseen jätti jälkeensä verta ja kuolemaa – Zelenskyi: "Putin on menettänyt kaikki ihmisyyden rippeet"

1:38
Silminnäkijävideolla näkyy, että uhrit ovat siviilivaatteissa.

Ainakin 25 on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut iskussa humanitaariseen kulkueeseen Zaporizhzhjan kaupungin laitamilla. Ukraina on syyttänyt iskusta Venäjää.

Ukrainalaisviranomaisten mukaan kaikki uhrit ovat siviilejä, jotka olivat matkalla hakemaan läheisiään turvaan Zaporizhzhjasta. 

Uutistoimisto Reutersin välittämällä silminnäkijävideolla näkyy siviilivaatteissa olevia ruumiita autoissa ja maassa autojen vierellä.

Autoletkassa olevien autojen ikkunat ovat suurimmaksi osaksi rikkoutuneet räjähdyksen voimasta. Maassa näkyy myös suuri kuoppa ohjuksen jäljiltä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi Telegramissa, että Venäjä teki yhteensä 16 ohjusiskua pelkästään Zaporizhzhjan alueelle perjantaiaamuna. 

– Tällaiseen kykenee vain terroristivaltio, jolla ei pitäisi olla paikka sivistyneessä maailmassa, Zelenskyi kirjoitti. 

– Hän [Vladimir Putin] tappaa kyynisesti rauhanomaisia ukrainalaisia, koska on menettänyt kaikki ihmisyyden rippeet jo aikoja sitten.

Zelenskyin mukaan Venäjä teki perjantaina ohjusiskuja myös Mykolajivin ja Dnipropetrovskin alueelle.

Putinin odotetaan liittävän Zaporizhzhjan, Hersonin, Donetskin ja Luhanskin miehitetyt alueet Venäjään tänään perjantaina. Liittämisaikeet ja asiasta järjestetyt valekansanäänestykset on tuomittu kansainvälisesti yksiselitteisesti laittomiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja