Venäläiseversti perui Venäjällä hätkähdyttäneet sodanvastaiset puheensa – kuittasi "suurena liioitteluna"

Kesällä Ukrainalla on aikaikkuna lyödä venäläiset, sanoo kenraalimajuri evp. Pekka Toveri 1:26
Katso myös: Näin kenraalimajuri evp. Pekka Toveri kommentoi Ukrainan sotaa ja Venäjän kärsimiä tappioita.

Maanantaina suorassa lähetyksessä esiintynyt puolustusalan venäläisasiantuntija antoi erittäin harvinaisen suorapuheisen arvion Venäjän sodasta Ukrainassa. Jo keskiviikkona hän kuitenkin perui puheensa ja väitti liioitelleensa.

MTV uutisoi aiemmin hyvin poikkeuksellisesta puheenvuorosta Venäjän valtiollisessa mediassa. Eläkkeelle jäänyt Venäjän federaation eversti ja median sotilastarkkailija Mihail Hodarjonok kritisoi kovin sanoin Venäjän toimia sekä poliittista asemaa. Hän sanoi muun muassa, että tilanne muuttuu Ukrainan sodassa koko ajan huonommaksi Venäjän kannalta ja että Venäjä on eristetty muusta maailmasta täysin, mikä on kestämätöntä. Hän mainitsi puheenvuorossaan myös Suomen.

Voit katsoa yltä everstin maanantaista kriittistä haastattelua englanniksi tekstitettynä. 

Parin päivän kuluttua Hodarjonok kuitenkin perui lausuntonsa.

– Kun puhutaan siitä, että Ukraina saisi kyvyn vastahyökkäykseen, se on suurta liioittelua. Mitä tulee ylimmän komentajamme toimiin, on syytä uskoa, että näiden suunnitelmien toteuttaminen tulee aivan lähitulevaisuudessa yllättämään Ukrainan ikävästi, keskiviikkona Venäjän valtiolliselle televisiokanavalle puhunut Hodarjonok sanoi.

Hän väitti myös, että Ukrainan asevoimien on mahdotonta saada ilmaherruutta tai voitto merellä lähikuukausina. 

– Kun Mustanmeren laivastomme on Mustallamerellä, Ukrainan Mustanmeren laivaston herruus ei tule kysymykseen, eversti vielä lisäsi merivoimista.

Lue myös:

    Uusimmat