Mainos

Venäläinen Yandex aloitti taksien tilauspalvelun Suomessa – toimii yhteistyössä paikallisten taksien kanssa

1:57

Vaihtoehdot taksien tilaamiselle laajenivat tänä aamuna kun mobiilisovellusten joukossa aloitti uusi tulokas. Nykyisen jo 13 maassa toimiva palvelu tunnetaan yleisesti Yandex-taksina, mutta meillä sovellus toimii Yango-nimellä.

Yandexin kansainvälisten palveluiden strategiajohtaja Aram Sarsgyanin mukaan uusi taksintilauspalvelu toimii ainakin aluksi vain Helsingissä.

– Suurin ero jo olemassa oleviin sovelluksiin on, että me käytämme omia karttoja, jotka mahdollistavat edullisemman hinnan, ja auto saapuu nopeammin asiakkaalle.

Yangolla ei ole omia autoja tai kuljettajia vaan se toimii yhteistyössä paikallisten yhtiöiden ja kuljettajien kanssa, joilla on taksiliikennelupa.

"Kilpailu tervetullutta"

Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson pitää kilpailua tervetulleena.

– Meillä ei alana ole mitään uusia vastaan, kunhan pelaavat Suomen lainsäädännön ja samojen pelisääntöjen mukaan. Uskon, että yhtiöt tulevat pitämään omat sovelluksensa ja Yango hankkii sitten kuljettajia, jotka eivät kuulu johonkin toiseen yhtiöön. Uskoin, että heillekin riittää kuljettajia.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin taksi-asiakkaille teettämän kyselyn mukaan suurimmat pettymykset lakiuudistuksen jälkeen ovat liittyneet epäselvään hinnoitteluun ja huijatuksi tulemisen pelkoon.

– Sovellukset ovat lisääntyneet viime vuodesta hurjasti. Niiden hyvä puoli on se, että niissä saa selkeästi hinnan esille ja sieltä jää dokumentoitua käytetty matka ja peritty hinta, Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja