Venäjän ulkoministeri Lavrov kauhistui ruotsalaisia vessoja: "Epäinhimillistä"

Venäjä kiisti heti ulkoministeri Lavrovin joutuneen sairaalaan – tiedottaja julkaisi videokuvaa Lavrovista lomatunnelmissa 1:35
Venäjän ulkoministerin terveydentila nousi marraskuussa otsikoihin – tiedottaja julkaisi vastauksena videon miehestä lomatunnelmissa

Ruotsalaiset vessat eivät ole Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mieleen, kertoo valkovenäläismedia Nexta.

Nextan Twitterissä jakamalla videolla Lavrov kertoo järkyttyneensä Ruotsin vessoista, koska ne olivat sukupuolineutraaleita yhteisvessoja eli miehille ja naisille ei ollut määritetty omia wc-tiloja.

Ulkoministeri kertoo tehneensä havainnon viime vuonna Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön OSCE:n kokouksessa Tukholmassa. Tilanne ilmeisesti käynnistyi, kun Lavrov kysyi kesken kokouksen, missä vessat sijaitsevat.

– Kysyin, onko se miesten vai naisten. Minulle vastattiin, että kaikki ovat yhteisiä. En voinut uskoa sitä, mutta se todella tapahtui. Ette uskokaan, kuinka epäinhimillistä se on, Lavrov sanoo Nextan mukaan.

Lavrov näyttää käyttävän Ruotsin vessoja esimerkkinä "sukupuolten moninaisuuden leviämisestä yli 80 Euroopan maahan", mistä hän puhuu kriittiseen sävyyn videon alussa.

Videosta tai twiitistä ei käy tarkalleen ilmi, missä tilaisuudessa ja missä asiayhteydessä Lavrov esitti kommenttinsa.

Asiasta uutisoi aikaisemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat