Venäjän televisiossa väläytettiin erikoinen ajatus mahdollisten USA:n tukikohtien tuhoamisesta Suomessa

Venäjän televisiossa tunnetun propagandisti Vladimir Solovjovin keskusteluohjelmassa väitetiin, että Naton laajentumisen myötä Yhdysvaltojen tavoitteena on saartaa Kaliningradin alue sijoittamalla amerikkalaisjoukkoja Suomeen. 

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Geraschenko jakoi osuuden ohjelmasta Twitterissään.

Klipissä kenraaliluutnantti evp. ja Venäjän kansainvälisten asioiden neuvoston (RIAC) varapuheenjohtaja Jevgeni Buzhinski kertoo, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi Suomen-vierailullaan presidentti Sauli Niinistölle, että Yhdysvallat on valmis sijoittamaan pysyvästi joukkojaan Suomeen.

– Uskon, että suunnitelmana on saartaa Suomenlahti. Jos kyse on vain Suomesta ja Virosta, he eivät tietenkään ole vihollisiamme, mutta jos siellä (Suomessa tai Virossa) on Yhdysvaltain tukikohta, todennäköisesti merivoimia, niin meidän täytyy tietysti kohdata amerikkalaiset, Buzhinski sanoo.

Ohjelmanpitäjä Solovjov totesi, että amerikkalaiset katkaisisivat näin yhteyden Kaliningradiin. 

Buzhinski kertoo, että jos Venäjän täytyy taistella Euroopassa, se ei ole eurooppalaisia vaan amerikkalaisia vastaan. 

– Jos he aloittaisivat saarron, meidän tulisi iskeä tukikohtiin Suomessa, ja heidän pitäisi sitten päättää, eskaloidako tilanne ydinaseilla vai ei. 

Venäjän televisiossa on pitkin Ukrainan sotaa esitetty varsin värikkäitä väitteitä ja spekulaatioita, ja etenkin Solovjovin ohjelma on hyvin propagandaväritteinen.

Lue myös:

    Uusimmat