Mainos

Venäjän lapsiasiavaltuutettu vierailee Suomessa – Tutkija: Lapsia käytetty poliittisena aseena, mahdollista myös tulevaisuudessa

Venäjän lapsiasiavaltuutettu Anna Kuznetsova on vierailulla Suomessa.

Kuznetsova on kolmipäiväisellä matkallaan tavannut suomalaisen kollegansa Tuomas Kurttilan sekä tutustunut muun muassa suomalaiseen lastensuojeluun, turvakotitoimintaan sekä Helsingin kaupungin kouluterveydenhuoltoon ja neuvolatoimintaan.

Myös kahdenvälisen yhteistyön rakentamisesta on keskusteltu.

Takavuosina Venäjä käytti lapsiasioita poliittisena aseena Suomea vastaan. Viime aikoina kiistoja ei ole juurikaan syntynyt. Tutkijatohtori Hanna Smith Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista arvioi, että Venäjä hakee uutta linjaa.

– Suomeen kohdistuva kritiikki ja kummastelu on tällä hetkellä laantunut vähän. Selkeästi nyt haetaan uudestaan hyvää suhdetta Suomeen ja toivotaan, että se ehkä toimisi näitä painostuskeinoja paremmin.

Se, että lapsiasiat ovat aiemmin nousseet kiistakapulaksi kielii kuitenkin Smithin mukaan siitä, että erimielisyydet ovat mahdollisia myös jatkossa.

– Se ei ole ollut tällainen oikea asia, vaan poliittinen kysymys. Se tarkoittaa sitä, että näitä asioita voidaan käyttää myös poliittisena kysymyksenä uudelleen, jos Venäjän puolelta nähdään, että sille on tarvetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.