Venäjän korona-alho syvenee: Deltaa tarttuvampaa varianttia havaittu

Venäjällä on havaittu delta-varianttia tartuttavamman deltaplus-variantin aiheuttamia koronatapauksia. Deltaplus-varianttia on tavattu aiemmin Isossa-Britanniassa ja Intiassa.

Venäjällä on havaittu yksittäisiä koronavirustapauksia, jotka on aiheuttanut variantti, jonka uskotaan olevan deltaa tarttuvampi.

Tutkija Kamil Khafizov kertoo Reutersin haastattelussa, että AY.4.2.-variantti, josta on puhuttu julkisuudessa myös deltaplus-varianttina, saattaa olla 10 prosenttia tartuttavampi kuin delta ja saattaa korvata sen Venäjällä.

Deltan korvautuminen uudella variantilla on kuitenkin hidas prosessi.

Samainen AY4.2.-variantti on yleistynyt lokakuun aikana hieman myös Isossa-Britanniassa.

Britannian terveysministeri Sajid Javid kertoi keskiviikkona, ettei ole syytä uskoa, että variantti aiheuttaisi deltaa suurempaa uhkaa.

Khafizov kertoo Reutersille, että myös rokotteet tepsivät uuteen varianttiin.

Delta-variantti on aiheuttanut Venäjällä ennätyksellisen määrän päiväkohtaisia koronatapauksia ja kuolemia ja eilen kerrottiin, että Moskova määrätään ensi viikolla sulkutilaan pahenevan koronatilanteen vuoksi.


3:11
Myös Viron koronatilanne on tällä hetkellä synkkä. Suomalaiset ovat syyslomailleet Virossa ahkerasti koronatilanteesta huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja