Mainos

Venäjän konsulaatista San Franciscossa nousi savua – "Poltettiin tunnistamattomia esineitä"

Yhdysvalloissa San Franciscossa sijaitsevan Venäjän konsulaatin savupiipusta noussut mysteerinen musta savu on herättänyt ihmetystä perjantaina. Yhdysvallat on määrännyt kyseisen konsulaatin suljettavaksi lauantaihin mennessä.

Hälytyksen takia paikalle menneiden palomiesten mukaan konsulaatissa poltettiin tunnistamattomia esineitä. Palolaitoksen mukaan kaikki on kuitenkin kunnossa.

Yhdysvallat antoi torstaina määräyksen Venäjälle sulkea konsulaattinsa San Franciscossa sekä vähentää henkilökuntaa Washingtonin ja New Yorkin toimipisteissä. Kyseessä on vastatoimi sille, että Venäjä määräsi Yhdysvaltoja vähentämään merkittävästi lähetystöjensä henkilökuntaa Venäjällä. Tämä taas oli vastatoimi Venäjää vastaan määrätyille pakotteille, jotka Yhdysvallat määräsi vaaleihinsa sekaantumisesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan sulkumääräys annettiin "yhdenvertaisuuden hengessä".

Venäjän ulkoministeriö on syyttänyt Yhdysvaltain viranomaisia siitä, että viranomaiset uhkaavat Venäjän diplomaattien koskemattomuutta. Venäjän mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on suunnitellut etsintää maan San Franciscon konsulaattiin.

Konsulaatista noussut savu on synnyttänyt spekulaatioita muun muassa Twitterissä poltetun materiaalin luonteesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.