Venäjän jättänyt olympia-ampumahiihtäjä teki yllätysratkaisun

Romanian maajoukkuetta viime vuodet edustanut ampumahiihdon olympiaurheilija Natalia Ushkina, 27, palaa synnyinmaahansa Venäjälle, kertovat uutistoimisto Tass ja Match TV.

Kun Ushkina ei aikanaan Venäjän mestarinakaan saanut jalansijaa maansa A-maajoukkueessa, hän haki Romanian kansalaisuutta parempien kansainvälisten mahdollisuuksien vuoksi. Hän kilpaili Romanian maajoukkueessa vuodesta 2021 eteenpäin. 

Viime kaudelta Ushkinalla ei tosin ole kilpailumerkintöjä – hän oli äitiyslomalla.

Ushkina palaa nyt yllättäen Venäjälle miehensä Aleksandr Sarafannikovin kanssa. Sarafannikoville tarjottiin Tjumenin alueen juniorijoukkueen valmentajan tehtävää, ja hän suostui tähän sillä ehdolla, että Ushkina kilpailee Tjumenin riveissä.

Aluejoukkueen valmentaja Maksim Kugajevski kertoi Ushkinan aloittaneen jo harjoittelun.

Championat raportoi Ushkinan palaavan Venäjän maajoukkueen alaisuuteen samalla kun hän edustaa Tjumenin joukkuetta. Aiempien kausien maailmancup-kisaaminen vaihtuu Venäjän cupin kiertämiseen.

Olympialaisiin ja MM-kisoihin Romaniaa edustaen

Ushkina pääsi kilpailemaan Romanian maajoukkueen edustajana arvokisoissa. Hän sijoittui Pekingin olympialaisissa henkilökohtaisissa kilpailuissaan 56:nneksi ja 71:nneksi. Oberhofin MM-kisoissa 2023 nainen oli pikakilpailussa 79:s.

Maailmancupissakaan Ushkinan menestys ei tavannut olla mainittavaa. Hän sijoittui Romaniaa edustaessaan parhaimmillaan henkilökohtaisessa maailmancup-kilpailussa 26:nneksi. 

Lue myös:

    Uusimmat