Venäjältä hävytön hyökkäys EM-kisoihin – "Kaikki jäljet johtavat sinne"

Vaikkei Venäjää nähdä jalkapallon miesten EM-turnauksessa, on maa noussut silti yhdeksi huomionpisteeksi. Ukrainan pelejä ei lähetetä Venäjällä ja samalla maata syytetään Puolan EM-kisalähetyksiin kohdistuneesta hakkerihyökkäyksestä.

Venäjä on suljettu kaikista kansainvälisistä jalkapallokilpailuista maan hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022. Turnauksessa on mukana Ukraina, mikä on saanut Vladimir Putinin reagoimaan. The Mirror kertoi, että Putin on päättänyt, ettei maa näytä yhtäkään Ukrainan ottelua kisoista.

Sen lisäksi Venäjää syytetään hakkerihyökkäyksestä Puolan ja Hollannin välisen ottelun tv-lähetykseen. Ottelun näytti sunnuntaina TVP-kanava. Puolan asiasta vastaava ministeri Pawel Olszewski sanoi, että Venäjä on hyökkäyksen takana.

– Kaikki jäljet johtavat sinne. Se oli palvelunestohyökkäys, jonka tarkoituksena oli sulkea palvelu, eli estää Puolan kansalaisia näkemästä ottelua netin kautta. Hyökkäys torjuttiin todella nopeasti, Olszewski sanoi RMF 24:n mukaan.

Ministerin mukaan hakkerihyökkäyksen ajankohtaa ei valittu sattumalta.

– Vastustajamme ovat täysin tietoisia siitä, kuinka tärkeää jalkapallo on Puolassa. Jos tämä yhdistettäisiin disinformaatioon siitä, että Puolan valtio ei pysty suojelemaan itseään, niin niiden kannattajien viha, jotka eivät ehkä näe ottelua, voisi vaikuttaa yhteiskunnalliseen tunnelmaan, Olszewski sanoi Bydgoszczin mukaan.

Puola hävisi EM-kisojen avausottelunsa Hollantia vastaan 1-2-numeroin. Seuraava ottelu on luvassa perjantaina, kun vastaan asettuu Itävalta, joka hävisi avausottelunsa Ranskalle 0-1.

Lue myös:

    Uusimmat