Venäjälle arvokisamitaleita hiihtäneeltä urheilijalta yllättävä ratkaisu: "Oli heti innoissaan"

Maastohiihdon olympia- ja MM-mitalisti Ilja Tshernousov, 35, on ryhtynyt piskuisen Liechtensteinin hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi, sveitsiläislehti Blick kertoo.

Tshernousov saavutti Venäjän hiihtomaajoukkueessa yhdistelmäkilpailun MM-pronssia Oslossa 2011 ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan olympiapronssia Sotshissa 2014. 

Vuonna 2020 Tshernousov sai Sveitsin kansalaisuuden, ja unelmana oli osallistua tämän vuoden helmikuussa järjestettyihin Pekingin olympialaisiin yhdessä sveitsiläisen vaimonsa, ampumahiihtäjänä kilpailleen Selina Gasparinin kanssa.

Tshernousov olisi voinut olla yksi vaihtoehto Sveitsin viestijoukkueeseen, mutta terveyshuolet romuttivat hänen haaveensa viime talvena. Blickin mukaan Tshernousov kärsi vyöruususta.

Avioparista vain Gasparin kilpaili Pekingissä, ja hän päätti uransa myöhemmin keväällä. 

Tshernousov ei sen sijaan ole Blickin mukaan vielä maastohiihtäjän uraansa lopettanut, ja hänet saatetaan nähdä kilpailemassa ensi talvena.

Lisäksi Tshernousov on alkanut valmentaa Liechtensteinin hiihtomaajoukkuetta. Liechtenstein on pieni, noin 38 000 asukkaan ruhtinaskunta Alpeilla Sveitsin ja Itävallan välissä.

Valmennuspesti avautui, kun siinä aiemmin toiminut Karoline Moen Guidon, 31, palasi kotimaahansa Norjaan. Liechtensteinin hiihtoliitto päätti lähestyä Tshernousovia.

– Hän oli heti innoissaan siitä, Liechtensteinin hiihtoliiton pohjoismaisten hiihtolajien päällikkö Thomas Brunhart kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja