Venäjällä lennokki-isku lentokentälle lähellä Viron rajaa – kuljetuskoneita vaurioitui

Länsi-Venäjän Pihkovan kaupungin lentokenttä on ollut lennokki-iskun kohteena, sanoo alueen kuvernööri Mihail Vedernikov.

Pelastusviranomaisten mukaan neljä Iljushin II-76 -kuljetuslentokonetta vaurioitui iskussa, kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass. Tass kertoi myös, että ilmatila olisi suljettu Moskovan Vnukovon lentoaseman alueella.

Kuvernööri kertoi Telegram-tilillään hieman puolenyön jälkeen Suomen aikaa, että Venäjän puolustusministeriö torjuu lentokentälle kohdistunutta lennokki-iskua. Vedernikovin saamien alustavien tietojen mukaan iskusta ei ole aiheutunut uhreja.

Pihkovan kaupunki sijaitsee alle 50 kilometrin päässä Viron ja Venäjän rajasta.

Toukokuussa Vedernikov kertoi Pihkovan alueelle tehdyistä kahdesta lennokki-iskusta. Tuolloin iskut kohdistuivat Valko-Venäjän rajan tuntumassa sijaitsevan Litvinovon lähistölle ja vaurioittivat öljyputkiyhtiön hallintorakennusta, mutta eivät johtaneet henkilövahinkoihin.

Viime viikkojen aikana Venäjän alueelle on tehty lennokki-iskuja lähes päivittäin. Venäjä on syyttänyt useista iskuista Ukrainaa, joka ei ole kuitenkaan myöntänyt olleensa niiden takana.

Räjähtäviä droneja Ukrainassa rakentava Oleksandr MTV Uutisille: ”Tuhlaan kaikki rahani vihollisten kuoleman eteen” 2:18
Räjähtäviä droneja Ukrainassa rakentava Oleksandr MTV Uutisille: ”Tuhlaan kaikki rahani vihollisten kuoleman eteen”

Lue myös:

    Uusimmat