Venäjää vaaditaan vapauttamaan Wall Street Journalin toimittaja – vaatimuksen takana joukko päätoimittajia

Lähes 40 kansainvälisen median päätoimittajaa tai muuta johtavaa edustajaa on allekirjoittanut avoimen kirjeen, jossa Venäjää vaaditaan vapauttamaan viime torstaina vangittu Wall Street Journal -lehden toimittaja Evan Gershkovich.

Allekirjoittajat tuomitsivat tiukasti Gershkovichin vangitsemisen vakoilusyytteistä epäiltynä. Lauantaina venäläismedia kertoi Gershkovichin kiistäneen vakoilusyytteet oikeuden kuulemisessa Moskovassa.

– Venäjä antaa sen viestin, että journalismi maan rajojen sisällä on kriminalisoitu ja että ulkomaiset kirjeenvaihtajat, jotka haluavat raportoida Venäjältä, eivät nauti oikeusvaltion eduista, kirjeessä sanotaan.

Kirje on päivätty torstaille, jolloin 31-vuotias Gershkovich vangittiin, ja se on osoitettu Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonoville.

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Gershkovich pidetään vangittuna ainakin toukokuun 29. päivään asti, kunnes hänen salaiseksi määrätty oikeudenkäyntinsä alkaa. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä vakoiluepäilyjen vuoksi vangitusta ulkomaalaisesta toimittajasta Venäjällä sitten Neuvostoliiton ajan.

Lue myös:

    Uusimmat