Mainos

Venäjä uhka Suomelle? Näin vastaa Puolustusvoimain komentaja Ylelle

Sekä Venäjän että toisaalta Naton ja Yhdysvaltojen aktiivisuus Suomen ympäristössä on kasvanut Ukrainan kriisin aikana, sanoo Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa, että tämän vuoksi Suomen on tarkasteltava omia valmiuksiaan.  

Lindberg sanoi, ettei Puolustusvoimat lähde osoittelemaan mahdollisia vihollisia. Eilen julkaistu Pohjoismaiden puolustusministereiden artikkeli nostatti kohua, kun siinä nimettiin suorasanaisesti yhteistyön tiivistämisen syyksi Venäjän toimet.  

-Venäjä ei ole tehnyt Suomen suuntaan mitään sellaista, joka olisi akuutti uhka tällä hetkellä, Lindberg vastasi kysymykseen, onko Venäjä uhka Suomelle.  

Lindbergin mukaan Venäjän joukkojen sijoittelussa Suomen rajojen lähelle ei ole tapahtunut huolestuttavaa kehitystä.  

-Venäjällä ei Pietarin ja Kuolan välillä ole muuta kuin yksi lentotukikohta ja yksi kalustevarikko. Ja nyt tämä yksi tukikohta, jossa neuvostoaikana oli reilut 5000 sotilasta, sinne on nyt palautettu alle 5000 sotilasta. Se tässä isossa kuvassa ei ole mikään suuri tekijä.  

Lindbergin mielestä Suomen on syytä kehittää tiedustelujärjestelmän kykyä antaa varoituksia kriisistä.   
Pohjoismaisen puolustusyhteistyön kehittämisessä ei hänestä ole tekeillä mitään uutta. Yhteistyötä Ruotsin kanssa viedään eteenpäin sen mukaan, mitä poliittisesti päätetään.  

-Tämä on hyvä ja luonteva asia. Nyt me odotamme poliittista ohjausta, mitkä ovat tavoitetilat ja mihin asti milläkin saralla halutaan mennä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.