Mainos

Venäjä sulki rajan: Norja ei voi enää palauttaa pakolaisia

Venäjä on vahvistanut sulkeneensa Norjan vastaisen rajansa pakolaisten palautuksilta. Venäjän mukaan kyseessä on turvallisuustoimi.

Norja kertoi eilen keskeyttäneensä pakolaisten palautukset Venäjälle. Norjan ulkoministeri Börge Brende kertoi maan yleisradioyhtiölle Venäjän viranomaisten toivovan, että palautuksia koordinoitaisiin paremmin.

Brenden mukaan Venäjä ei kuitenkaan kiistä sitä, että monikertaviisumin haltijat, Venäjällä oleskeluluvan omaavat ja Venäjän kansalaiset voidaan palauttaa.

Brende kertoi Venäjän viranomaisten olleen perjantaina yhteydessä Norjan viranomaisiin. Uudet neuvottelut palautuksista aloitetaan ulkoministerin mukaan ensi viikolla

Palautettavat pakolaiset ovat olleet pääasiassa Syyriasta, Afganistanista, Iranista ja Irakista. Viime vuonna Norjaan saapui 5500 pakolaista Venäjän rajan yli – valtaosa heistä ylitti rajan polkypyörällä.  

Norjan hallituksen mukaan pakolaiset, jotka ovat asuneet laillisesti Venäjällä, ja jotka ovat saapuneet laillisesti Venäjälle, palautetaan välittömästi takaisin sillä perusteella, että Venäjä on luokiteltu turvalliseksi maaksi.

Norjan poliisi palautti viimeksi tiistaina 13 pakolaista Venäjälle. Tarkoitus oli tehdä samanlaisia palautuksia torstaina ja perjantaina mutta "logististen syiden" takia nämä palautukset peruttiin.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.