Venäjä on testannut uudenlaista "tapporobottia" massiivisessa sotaharjoituksessaan – tähän sitä käytetään

0:45
Katso myös: Venäjä valmistautuu testaamaan “lentävää Tšernobyliä” – tältä se näyttää sateliittikuvista

Venäjä on testannut uudenlaisia taistelurobotteja suuren sotaharjoituksensa yhteydessä, maan ulkoministeriö kertoi tänään.

Platform-M -nimiset robotit ovat kauko-ohjattuja, ja ne on aseistettu kranaatinheittimin sekä konekiväärein. Venäläisten uutistoimistojen mukaan tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaista laitteistoa käytetään.

Joidenkin mediatietojen, kuten The Diplomatin mukaan, robottia olisi käytetty jo vuonna 2014. Nykytiedot eivät kerro, miten nyt käytetyt robotit eroavat aiemmin käytetyistä.

Joka tapauksessa robottia käytetään esimerkiksi tiedusteluun, paikallaan olevien ja liikkuvien kohteiden havaitsemiseen ja tuhoamiseen. The Diplomat kuvaa sitä "tapporobotiksi".

Zapad-2021 -harjoituksen aktiivivaihe kestää ensi torstaihin asti Venäjällä ja Valko-Venäjällä, myös EU-rajojen läheisyydessä. Tämä onkin nostanut kulmakarvoja Natossa ja Ukrainassa.

Presidentti Vladimir Putin on vakuuttanut, ettei harjoitusta ole suunnattu mitään ulkovaltaa vastaan.

Harjoitukset pidetään joka neljäs vuosi, mutta tällä kertaa harjoitus on nähty erityisesti Valko-Venäjää ja maan johtajaa Aleksandr Lukashenkaa tukevana.

Harjoitukseen osallistuu noin 200 000 sotilasta.

Katso video: Venäjällä oli elokuussa suuri sotilasparaati. Mitä Venäjä halusi esitellä ulkomaailmalle?

6:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja